Tıpkı Pizzacılardaki Gibi Mükemmel Pizza Evde Nasıl Yapılır? Sosu ve Püf Noktasıyla tarifi

İtalyan mutfağının spagetti den sonra dünya yemek kültürüne kazandırdığı vazgeçilmez bir lezzettir pizza. Türkler için lahmacun ve pide ne kadar önemli ise İtalyanlar içinde pizza öyledir. Bugün Sizlere Pizza tarifi vereceğiz

Tıpkı Pizzacılardaki Gibi Mükemmel Pizza Evde Nasıl Yapılır? Sosu ve  Püf Noktasıyla tarifi

Bugün sizler için dışarıda yediğimiz hazır pizza ile birebir aynı lezzette olan evde pizza nasıl yapılır? bu tarifi paylaşacağız. Verecek olduğumuz bu tarifi birebir uygulayarak mükemmel lezzetli pizza yapmak çok kolay olmaktadır. Evde kendi pizzanızı yapmak hem çok ekonomik hem çok daha fazla doyurucudur. Şöyle ki dışarıda orta boy bir pizzaya verilen para ile evde büyük boy bir pizza yapılır.  İşte, kimsenin hayır diyemediği, tüm tariflerin içinde en iyisi olan en kolay pizza tarifi?

 

Hazır pizza tadında evde pizza yapımı

 

İlk olarak işe pizzanın hamurunu yoğurmakla başlayalım. Bir yoğurma kabının içerisine 5 su bardağı unu alalım ve ortasını havuz şeklinde açalım. Unun ortasına bir paket instant kuru maya, bir yemek kaşığından biraz daha az toz şeker, yarım yemek kaşığından biraz daha fazla tuz, ortalama üç dört yemek kaşığı olacak şekilde sıvı yağ ve 2 su bardağı ılık su ekleyerek pizza hamuru yogurmaya başlayalım. İnstant maya yerine yarım paket yaş maya da kullanılabilir. Hamur ele yapışmayan yumuşak bir kıvam aldıktan sonra üzerini kapatıp 40 dakika mayalanmaya bırakılır. Daha az yapmak için hamuru yarım ölçü kullanarak hazırlayabilirsiniz.

Bekleme süresinin sonunda hamurun kabarmış olması gerekir. Hamuru biraz un serpiştirilmiş tezgahın üzerine alıp iki eşit parçaya bölün. Şayet ince hamurlu pizza seviyorsanız üç eşit parçaya bölün. Merdane yardımıyla hamuru bir parmak kalınlığında ya da daha ince oluncaya kadar açın, Hamurun kalınlığı çok fazla kalın olmamak kaydıyla tamamen tercih meselesidir.

Evde pizza yapmanın en önemli püf noktası, hamurun yoğurulma şeklidir. Açılan hamuru pişirme tepsisine yerleştirin. Tepsinin tabanını yağlamayı unutmayın. Daha sonra hamurun üzerine çatalı rastgele batırıp çıkartın. Çatal batırılmasının amacı pişerken hamurun kabarmasını önlemek içindir.

Hamuru bu şekilde önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 8 ile 10 dakika arasında  pişirin. Daha fazla pişirmeden  hamuru fırından çıkartın.

Pizza sosu tarifi

Bir su bardağı domates sosu , bir yemek kaşığı sıvı yağ, bir çay kaşığı kuru fesleğen, bir çay kaşığı kekik ekleyip bütün malzemeleri  karıştıralım.  Pizza sosunu güzel bir şekilde hamurun üzerine sürelim. 

Evde pizza nasıl yapılır? tarifi için gerekli malzemelerin en önemlisi kaşar peyniridir. Sosu sürdükten sonra üzerine bol miktarda rendelenmiş kaşar peyniri ilave edelim. Dilimlenmiş sucuk,sosis, dilimlenmiş mantar, mısır taneleri gibi aklınıza ne gelirse daha doğrusu pizzayı nasıl seviyorsanız istediğiniz malzemeleri koyabilirsiniz.

Hazırlamış olduğunuz pizza önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirdikten sonra soğutmadan sıcak sıcak servis yapılır.

Pizza yaparken mutlaka hamurun üzerine daha önceden yapılmış domates sosu ile hazırlanan pizza sosu mutlaka sürülmelidir. Pizza sosu üzerine de bolca kaşar dökülmesi gerekir. Diğer tüm malzemeler tercihinize bağlıdır.

İlgili Haberler