Kafe-Restoran-Lokantaların ardından bir Kötü Haber Daha Kapalı Kalacaklar

Ramazan Ayında lokanta kafe ve restoran gibi yiyecek sektörünü ilgilendiren kapanma kararının ardından bir darbe de o sektörden geldi. Gelen kötü haber herkesi çok üzecek

Kafe-Restoran-Lokantaların ardından bir Kötü Haber Daha Kapalı Kalacaklar

Covid-19 salgını yüzünden alınan önlemler çerçevesinde oldukça sert önlemler alınmıştı. Normalde 1 Nisan’da açılması beklenen sinemalar ne yazık ki Ramazan Bayramı’na kadar kapalı kalacak.

Covid-19 tüm dünyayı kasıp kavurmaya devam ederken bu hastalıktan en çok etkilenen sektörlerden birisi de ne yazık ki sinema sektörü olmuştu.

Beklenen birçok dizi ertelenmiş, birçok filmin çekimine ara verilmişti. Hastalığın bir sonucu olarak diğer toplu mekânlarla birlikte sinemalar da kapanmıştı.

Bu durum filmlerin vizyona girememesine, vizyona girenlerin ise oldukça düşük hasılatlar yapmalarına sebep olmuş, çevrimiçi yayın platformlarının önemini arttırmıştı. Ülkemizde ise sinemalar bir süredir kapalıydı, son yapılan açıklamalara göre sinemalar bir süre daha kapalı kalmaya devam edecek.

Sinemalar önce 2020’nin sonunda, sonra 1 Mart’ta sonra da 1 Nisan’da açılacak denmişti. Ne yazık ki artan vaka sayıları sebebiyle bir erteleme daha geldi ve sinemaların açılması bir başka bahara kaldı. Sinemalar 2020’nin Mart ayından bu yana kapalı ve sektörün durumu giderek kötüleşmeye devam ediyor.

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan resmi açıklamaya göre sinemalar Ramazan Bayramı’na, yani 12 Mayıs 2021 tarihine kadar kapalı kalacak.

Yurtdışında hızla yapılan aşılamalarla birlikte sinemalar da açılmaya başladı. Hem filmlerin yurtdışında vizyona girmeleri hem de ülkemizde çıkış yapmayan çevrimiçi yayın platformlarında yer almaları sebebiyle bir sürü filmi kaçırmıştık; kaçırmaya da devam edeceğiz gibi görünüyor. Öyle umuyoruz ki HBO Max ve Disney + gibi platformlar çok yakında ülkemize gelirler.

Peki sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz? Sizce sinemalar açılmalı mı? Düşüncelerinizi yorumlarda bizimle paylaşabilirsiniz.

 

İlgili Haberler