Bugün Ne Pişirsem Diyenlere Lokantalardaki Kadar Nefis Beyti Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Beyti Kebabı Türk mutfağının en sevilen kebap çeşitlerinden. Genelde kebapçılarda yapılan bu lezzeti evde kolaylıkla yapabilirsiniz

Bugün Ne Pişirsem Diyenlere Lokantalardaki Kadar Nefis Beyti Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Lokantaya gittiğimde kebap canım çektiyse tercihim beyti kebabı olur mutlaka.. Ancak son zamanlarda lokantaya gitmeye pek çekinir olduğumuz için evde yapıyorum

Tarifini öğrendim ve artık lokantalardaki kadar güzel kebap yapabiliyorum..

Şimdi tarifi sizlerle paylaşacağım :

Beyti Kebabı Tarifinin Malzemeleri Neler?

  • 400 gr kıyma
  • 1 tane orta boy yumurta
  • 1 paket dolusu köfte baharı.
  • Yarım çay bardağı ile galeta unu
  • Yarım çay bardağı ile su
  • 1 adet yufka
  • 1/4 gr tereyağı
  • 1 tutam maydanoz.

Beyti Kebabı Tarifinin Püf Noktası Nedir?

Eğer sadece tereyağı sürerseniz çok kıtır olur. Bunu önlemeniz için ben tereyağıyla sıvı yağı karıştırıp yufkaya sürüyorum. Böylelikle daha lezzetli oluyor. Afiyet olsun.

Beyti Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

İlk önce köftemizi hazırlayalım. Bir kabın içine kıymayı alalım üzerine de malzemeleri ekleyelim ve yoğuralım. Yufkayı ikiye bölelim. Yoğurduğunuz köftelerden iri alalım uzunlamasına ve incecik olacak şekilde şekiller verelim.

Bu işlemleri köfteler bitene dek yapalım. Köftemizi yağlı olan fırın tepsisine yerleştirelim ve 15 dakika kadar pişirip fırınımızdan alalım. Yufkayı erimiş tere yağı ve sıvı yağ karışımıyla yağlayalım. Köftelerimizi koyalım öncelikle yanlardan kapatalım ve rulo şekilde saralım.

Fırını fanlı ayarda 190 dereceye getirelim. Köfteli ruloyu verev keselim. Üstüne yağını sürelim üzeri hafif kızarana dek pişirelim.

Diğer yandan sosumuzu ocağa alalım ve güzel bir şekilde pişirelim. Pişen köftelerimizi servis tabağına alalım. Üzerine maydanozla süsleyelim. Yanına yoğurt koyup servis edebiliriz. Herkese afiyet olsun.

Beyti Kebap Tarifinin Servis Önerisi Nedir?

Yanına salata, patates kızartması yaparak servis edebilirsiniz. Tatlı olarak da cevizli kadayıf tatlısı yapabilirsiniz. Dondurmanın eşliğinde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

İlgili Haberler