Diyarbakır'da günde 5 ton tüketiliyor artık ciğeri sollamış durumda

Diyarbakır denilince akla ciğer gelmektedir. Son dönemde artık ciğer yerine Diyarbakır'da bakın ne tüketiliyor

Diyarbakır'da günde 5 ton tüketiliyor artık ciğeri sollamış durumda

Son dönemde Diyarbakır'ın meşhur lezzeti olan ciğerin yerini, artık farklı bir lezzet almaya başladı. Özellikle ciğer fiyatlarının artmasıyla birlikte, Diyarbakırlılar çiğ köfteye ilgi göstermeye başladılar.

Diyarbakır denilince akla gelen lezzetler arasında uzun yıllardır ciğer ön planda olsa da, ekonomik sebeplerle ve sağlık açısından tercih edilen bir alternatif olarak çiğ köfte tüketimi artmaya başladı. Özellikle ciğer fiyatlarındaki zamlar, vatandaşları farklı lezzetlere yönlendirdi.

Diyarbakır Mücadele Gazetesi'nin haberine göre; Gastronomi diyarı Diyarbakır'da Ramazan ayı boyunca çiğköfte satışları arttı, kentin vazgeçilmez lezzeti Ciğeri Kebabını solladı.

Tarihinden kültürüne, medeniyetinden gastronomisine değin zengin bir yemek ve mutfak kültürü olan Diyarbakır'da Ramazan ayında çiğköfte satışlarında artış yaşanıyor.

DİYARBAKIR'DA ÇİĞKÖFTE SATIŞI CİĞERİ GEÇTİ

Diyarbakırlılar Ramazan ayı boyunca günde yaklaşık 2 ton ciğer tüketimi gerçekleştirirken, beraberinde günde 5 ton da çiğköfte tükettiği öğrenildi.

İFTAR SAATLERİNE YAKIN YOĞUNLUK YAŞANIYOR

Çiğköfteciler özellikle iftar saatine yakın vatandaşların çiğköfte satın aldıklarını, tüketicilerin işten çıkış saatlerinde ürünlere rağbet gösterdiklerini söyledi.

"ÇİĞKÖFTE PORSİYONU 120-140 LİRA ARASINDA"

Mücadele gazetemize konuşan ve Diyarbakır'da yıllardır çiğköftecilik yapan Nevzat Dereli, "Vatandaşlarımız, çiğköfteci arkadaşların yoğunluğuna göre günde 4 buçuk ile 5 ton arasında çiğköfte satın alıyor. Alım gücü düştüğü için biz çiğköfteyi ucuza satıyoruz ama Diyarbakır genelinde çiğköftenin porsiyonu ortalama 120 lira ile 140 lira arasında. Ayrıca şimdiden herkesin Ramazan bayramını kutlarız." dedi.

maxresdefault.jpg

ÇİĞ KÖFTE TARİFİ NASILDIR?

Çiğ Köfte Malzemeler:

2,5 su bardağı ince bulgur
1,5 su bardağı sıcak su
1 çay bardağı isot
1 çay bardağı zeytinyağı
3 yemek kaşığı acı toz kırmızı biber
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası
4 yemek kaşığı nar ekşisi
1 çay kaşığı tuz
1 adet rendelenmiş soğan
1 adet limon suyu


Çiğ Köfte Yapılışı:

Bulgurun üzerine sıcak su döküp suyu çekmesini bekletelim.
Rendelemiş olduğunuz soğanın fazla suyunu tülbent yardımıyla sıkalım.
Bütün malzemeyi robot içine koyup yavaşça robottan çekelim.
Arada robottun ağzını açıp kenarlara yapışan malzemeyi toparlayarak tüm malzemelerin ince çekilmesini sağlayalım.
Tüm malzemelerin karıştığına emin olunca bir yoğurma kabı içerisinde bir kez karıştırıp ceviz büyüklüğünde parçalar alarak şekil verelim.
Bol yeşillikle servisini sağlayın. Afiyet olsun.