Bugün ne pişirsem diyenlere Çikolata parçalı lokum gibi starbucks kurabiye tarifi

Kurabiye Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. Eğer sizde evde kurabiye yapmak istiyorsanız farklı bir tarifimiz var: Çikolata parçalı starbucks kurabiye tarifi

Bugün ne pişirsem diyenlere Çikolata parçalı lokum gibi starbucks kurabiye tarifi

Yine kafe ve restoranlar kapandı. Canımız kurabiye çekti akşam. E ne yapalım dedik yapalım. Benim küçük oğlan anneciğim starbucks kurabiyesi yapsana demez mi.

Araştırdım baktım gayet kolaymış yapılışı. Yaptım.

Şimdi sizlerle paylaşmak istiyorum 

Çikolata parçalı starbucks kurabiye tarifi

Mis gibi kokan leziz bir kurabiye;

Malzemeler;

150 gram tereyağı (margarin ile karıştırılabilir)

1 çay bardağı pudra şekeri

2 adet yumurta sarısı

1 çorba kaşığı süt

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

1 çay kaşığı tarçın (tercihe bağlı)

1 su bardağı parçalanmış fındık

60 gram sütlü çikolata

300 gram un

Hazırlanışı;

İyice yumuşamış olan tereyağının üzerine yumurtaları ekleyip yoğurmaya başlayalım, (yağ çok yumuşak değil ise mikrodalga ya da fırında 1-2 dakika bekletebilirsiniz) süt, tarçın ve pudra şekerini ekleyip güzelce yoğurmaya devam edelim. Kabartma tozu, vanilya ve unu bir elek yardımı ile karışıma ekleyelim ve yoğurmaya devam edelim ne kadar yoğurursak o kadar homojen bir kıvam alacak ve leziz olacaktır. En son çikolata ve fındığı ekleyelim çok fazla yoğurmadan hamurun içerisine yedirelim. Çikolata koyduktan sonra fazla yoğurma işlemi çikolatayı eritir bu yüzden sadece hamura karışmasını sağlayalım. Yağlı kağıt serili olan tepsinin üzerine ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapalım ve dizelim, çok yakın olmamasına özen gösterelim kurabiyelerin içerisinde tereyağı olduğundan yayılacaktır. 180 derece önceden ısınmış olan fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

İlgili Haberler