Güzellik salonuna gitmeden cildi ölü derilerden kurtaran arındırıcı deri maske tarifi

Kadın olsun erkek olsun her iki cinsin de en keyif aldıkları anlar kuaför ve güzellik salonlarında geçirdikleri zamanlardır.

Güzellik salonuna gitmeden cildi ölü derilerden kurtaran arındırıcı deri maske tarifi

 Kuaförde saçlarımız yıkanırken yapılan masajın verdiği rahatlık gibi manikür pedikür yapılırken ya da cilt bakımı yapılırken çok farklı bir rahatlama hissi duyuluyor.  

Son iki yıldır tüm dünyada etkisini gösteren virüs pandemisi nedeniyle güzellik salonlarına gidip kişisel bakım yaptırmak çok fazla mümkün olmadı. Hal böyle olunca hem virüsten korunmak için hemde ekonomik durumlardan dolayı bir çok kişi gerekli olan cilt bakımını kendi yapmaya başladı. Bu makalede güzellik salonuna gitmeden evde cilt bakım nasıl yapılır? Bu konuda bilgiler aktarmaya çalışacağız. 

Evde cilt bakım nasıl yapılır

Özellikle 30'lu yaşlardan sonra cildimizde ölü deri tabakaları ve siyah noktalar daha fazla oluşmaktadır. Cildimizin kırışması ve sarkmasının en önemli sebebi ölü derilerden dolayı cildin hava almamasıdır. Hava almayan bir cilt erken yaşta yaşlılık belirtileri göstermeye başlar. Her yaşta bakımlı ve kaymak gibi bir cilt için ölü derilerden arındırıcı maske uygulaması yapmak gerekir.

 

İllaki yüzünüzdeki ölü deri tabakasını yok etmek için güzellik salonuna gitmenize gerek yok. Yüzdeki ölü deriyi arındırıcı maskeyi uygulamak için en uygun dönem bahar ve kış aylarıdır. Sıcak yaz günlerinde cildinize bakım yapıp kesinlikle dışarıya çıkmak doğru değildir. 

Evde cilt bakımı yapmak için yüzünüzü sabunla yıkayın ve kurulayın. Yarım limonun üzerine bir çay kaşığı tuz döküp, limonu göze temas etmeyecek şekilde yüzün her yerine bastıra bastıra sürülür. Limon ve tuz un etkisi ile ciltte yanma oluşabilir, bu çok normaldir. Ancak, bu işlemi cildi hassas olanlar ve otuz yaşın altındaki kişiler uygulamamalıdır.

Tuz ve limon ile yüzü iki üç dakika ovaladıktan sonra yüzünüzü su ile yıkayın ve kurulayın. Daha sonra bir tatlı kaşığı süt kaymağı ile bir tatlı kaşığı buğday nişastasını karıştırarak bir maske hazırlayın. Hazırlamış olduğunuz bu karışımı yüzünüzün her tarafına uygulayın. 20 dakika bekletin ve ılık su ile yıkayın. Güzel bir şekilde kuruladıktan sonra cilt tipinize uygun bir nemlendirici sürün. Nemlendirici sürdükten sonra cildi ölü deriden arındırıcı maske işlemi sona erecektir. 

Cildinizi ölü derilerden arındırmak için uyguladığımız bu maske tarifini 10 günde bir rahatlıkla uygulayabilirsiniz. 

İlgili Haberler