Kuruyan Dudaklar İçin Bunları Deneyiniz Dudakları Çatlaklardan kurtarıyor

Dudaklarınızı Korumak için size küçük bir güzellik tüyosu vereceğiz. Makyaj yapmadan önce rahatlıkla yapabilirsiniz

Kuruyan Dudaklar İçin Bunları Deneyiniz Dudakları Çatlaklardan kurtarıyor

Kişisel bakımına dikkat eden kişiler, el ya da yüzlerine bakım yaparken dudaklarını da unutmamalıdır.  Çünkü dudaklar cildin en çabuk hasar gören yerlerindendir. Bu hasarlar genellikle kuruma ya da çatlak ile sonuçlanır. Bunun içinde bazı önlemlerin alınması gerekir. En sık kış aylarında ve soğuk zamanlarda çatlayan ya da kuruyan dudaklar için yapılması gerekenler şu şekildedir;

  • Dudak peelingi yapılmalıdır.
  • Dudaklar nemlendirilmelidir.
  • Dudaklar yalanmamalıdır.
  • Güneş koruyucu ürünler kullanılmalıdır.
  • Alerjen ürünlerden uzak durulmalıdır.
  • Bakım için doğal ürünler tercih edilmelidir.

Bunlara dikkat edildiği sürece etkili bir dudak bakımı yapılabilir. Dudak bakımlarının düzenli olarak yapılması sonucunda, dudakların zarar görmesi engellenebilir.

Dudak Çatlağının Oluşmasının Nedenleri

Dudak kurulukların ya da çatlaklarının oluşmasının farklı nedenleri olabilir. İlk olarak kuruluk olarak başlayan ataklar ilerleyerek çatlama ile sonuçlanabilir. Bunun engellemesi içinde ilk olarak nedenlerinin bilinmesi gerekir.  Dudak çatlakları soğuk ya da kuru olan havadan dolayı oluşur. Rüzgâr ya da güneş ışıkları da dudak soyulmasına neden olabilir.

Ayrıca tercih edilen kozmetik ürünlerin kaliteli olması gerekir. Kötü kalitedeki ürünler, alerji oluşturarak çatlamalara neden olabilir. Çok sık kullanımlarda da çatlamalar görülebilir. Dudakların zaman zaman doğal bırakılması gerekir.  Bunun içinde doğal ürünler kullanmak gerekir. Kullanılan cilt ilaçları da zamanla dudaklarınızın kurumasına neden olabilmektedir.

Çatlayan Dudaklara Neler Sürülmelidir?

Etkili bir dudak bakımı yapmak isteyenler bunun için ne kullanabileceklerini araştırırlar. Dudaklar için yağlı olan ürünleri kullanmak iyi gelebilir. Fakat bunu yaparken dudakların hassas olması göz önünde bulundurulmalıdır.

Hindistan cevizi yağı, zeytinyağı ya da dudak balsamı dudak çatlakları için kullanılabilir. Dudak çatlaklarını onarmada bu ürünler etkili sonuç verirler. Ayrıca sık sık su içmek de gerekir. Dudaklar su eksikliğinden dolayı da çatlayabilir.

Çatlak Dudaklar Hastalık Belirtisi Olabilir Mi?

Kuruyan ya da çatlayan dudaklar bazı hastalıkların belirtisi de olabilir. Güneş ışığına çok sık maruz kalınırsa dudaklar mutlaka bundan etkilenir. Soğuk algınlığı ya da ateşli hastalıklar ilk olarak dudak çatlaklarından anlaşılabilir. Dudakları çatlayan kişiler bu hastalıkların olabileceğini düşünmelidir. Bunun yanı sıra kan hastalıklarının habercisi olarak da dudak çatlakları görülebilir.

İlgili Haberler