49 Senelik Börek Ustasından Evde Hemencecik Yapılan Paçanga Böreği Tarifi ve Püf Noktası

Börek Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. Paçanga böreği ise en kolay börek tarifidir. Ancak yapılışı çok basit olan bu böreğin sırrını 49 senelik Börek ustasından aldık. İşte tarifi

49 Senelik Börek Ustasından Evde Hemencecik Yapılan Paçanga Böreği Tarifi ve Püf Noktası

Alt komşum Ömer bey 49 senelik bir börek ustasıdır. Şimdilerde emekli. Ancak zaman zaman apartmanın bahçesine böreklerini getirir yeriz afiyetlerle komşularla :))

Evde boş durmuyor yapıyor işte.. Şimdi sizlerle ondan aldığım nefis bir börek tarifi paylaşacağım

PAÇANGA BÖREĞİ

Paçanga Böreği Tarifi İçin Malzemeler Neler?

  • 3 tane yufka (dörde bölünmüş)
  • 100 gr kaşar peyniri (rendelenmiş)
  • 80 gr çemensiz pastırma (doğranmış)
  • 1 tane domates (kabukları soyulmuş, doğranmış)
  • 2 tane yeşil biber (doğranmış)

Kızartmak için Malzemeler:

  • 2 su bardağı ile Ayçiçek yağı (oda sıcaklığında)

Paçanga Böreği Tarifinin Püf Noktası Nedir?

Böreğin iç harcını sulandırmaması için doğranan domateslerin suyunu süzdürdükten sonra kullanalım. Afiyet olsun.

Paçanga Böreği Tarifinin Pişirme Önerisi Nedir?

Paçanga böreğini isteğe göre yağlı fırın kağıdının üzerinde önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında da pişirilebilir. Çırpılan yumurta ve galeta ununa bulandıktan sonra derin yağda kızartılmalıdır. Afiyet olsun.

Paçanga Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

Yufkaları üst üste serdikten sonra 4 eşit parçaya bölelim ve 8 eşit üçgen yufka parçasını elde edelim. Çemensiz ya da tercihe göre yemeklik olan pastırmayı küçük parçalar haline getirelim. Kaşar peynirini güzel bir şekilde rendeleyelim. Kabuğunu soyduğumuz domatesleri küçük küçük küpler halinde doğrayalım.

Yeşil biberleri halka halka güzelce doğrayalım. Bir kase de kaşar peyniri, pastırma, biberi ve domatesi karıştıralım. Üçgen yufka parçalarını mutfak tezgahının üstünde açalım. Kase de karıştırdığımız malzemeleri 1-2 kaşık olacak bir şekilde üçgen yufka parçasının geniş bir kısmına doğru yerleştirelim.

Önce kenarlardan katlayalım sonra rulo bir şekilde saralım. Yufkanın ucunu suyla ıslatalım ve güzelce kapatalım. Ayçiçek yağını derin bir tencereye alalım ve kızdıralım. Sardığımız börekleri kızgın yağda kızartalım. Fazla yağını bırakması için kağıt havlu serili servis tabağında 3 dakika kadar beklettikten sonra sıcak sıcak sevdiklerimize servis edelim. Herkese afiyet olsun.

Paçanga Böreği Tarifinin Servis Önerisi Nedir?

Paçanga böreğini bol yeşillikler ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

 

İlgili Haberler