Bugün Ne pişirsem diyenlere iki gün bile bayatlamayan Sahurluk Rulo Milföy Tarifi

Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden birini sizlerle paylaşmak istiyorum :)) Hamur işi canınız çektiyse eğer börek kıvamında Sahurluk Rulo Milföy Tarifi

Bugün Ne pişirsem diyenlere iki gün bile bayatlamayan Sahurluk Rulo Milföy Tarifi

Sahurda genelde yapılışı basit yemekler yapmaya dikkat ederim bu yüzden şimdi vereceğim tarif gerçekten mutfakta işinizi kolaylaştıracak denemenizi isterim :))

Tarifi arkadaşlarınızla da paylaşınız..

SAHURLUK RULO MİLFÖY

Sahurluk Rulo Milföy Tarifi İçin Malzemeler Neler?

  • 3 tane milföy hamuru (dikdörtgen şeklinde)
  • 1 kase kuru domates.
  • 2 yemek kaşığı ile sürülebilir beyaz peynir
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri.
  • 3 dal taze kekik (veya 1 silme tatlı kaşığı kuru kekik)
  • 2 yemek kaşığı ile zeytinyağı

Sahurluk Rulo Milföy Tarifinin Pişirme Önerisi Nedir?

İsterseniz eğer hazırladığımız dilimleri pişirmeden buzluğa atabilir ve bu şekilde muhafaza edip, dilediğiniz zaman diliminde pişirebilirsiniz. Eğer buzluktan çıkarıp pişirmek istiyorsanız pişirme süresini uzatmayı unutmayınız.

Sahurluk Rulo Milföy Tarifi Nasıl Yapılır?

Kuru domateslerimizi ılık su da 10 dakika kadar bekletelim. Daha sonra suyunu dökelim ve fazla suyunu sıkalım. Küçük küçük doğrayalım. Doğradığımız kuru domatesleri kaşar peyniri ve sürülebilir beyaz peyniri geniş kaseye alalım. Üzerine dallarından ayıkladığımız kekikleri ekleyelim ve zeytinyağını dökelim ve iyi bir şekilde birleşene dek karıştıralım. Milföyleri uzunlamasına tezgahımıza alalım.

Merdane ile üzerinden 1-2 kez geçip hafif inceltelim. Üst kısmını kaplayacak şekilde hazırladığımız harcı güzel bir şekilde sürelim. Kısa kenarından başlayarak rulo şekilde saralım. Ne çok sıkı ne de çok gevşek olsun.

Böylece pişerken dağılmasını ya da iç harcın dışa akmasını engellemiş oluruz. Sardığımız ruloları daha kolay şekilde kesebilmek için 5 dakika kadar buzlukta bekletelim. Buzluktan çıkardıktan sonra nazik şekilde ileri geri hareketi ile ruloyu dilimleyelim. Her rulodan yaklaşık 6-7 tane rulo dilimi çıkacak. Hazırladığımız rulo milföy dilimlerimizi yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize aralık olacak şekilde dizelim. Daha önceden ısıttığımız 180 derece fanlı ya da turbo fırında kontrollü bir şekilde yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirelim. Pişen milföyleri fırından çıkardıktan sonra sıcak sıcak servis edebiliriz. Herkese afiyet olsun.

İlgili Haberler