İftara Hafif bir Çorba pişirmek isteyenlere son derece lezzetli Ayran Aşı Çorbası Tarifi

Ayran aşı çorbası genelde Türk mutfağının eşsiz çorba çeşitlerinden biridir. Yapılışı son derece kolay olan bu çorbayı evde sizlerde yapabileceksiniz . İşte tarifim

İftara Hafif bir Çorba pişirmek isteyenlere son derece lezzetli Ayran Aşı Çorbası Tarifi

Akşam iftara gidecek en iyi çorba bu bence :) Gerçekten misler gibi oluyor. Çocuklarım eşim herkes beğeniyor

AYRAN AŞI ÇORBASI

Ayran Aşı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler Neler?

1 su bardağı ile buğday
1 su bardağı ile nohut
250 gr süzme yoğurt
250 gr yoğurt
1 su bardağı ile su
1 çay kaşığı ile tuz
1 tatlı kaşığı ile dereotu
 

Ayran Aşı Çorbası Tarifinin Püf Noktası Nedir?

Hazır olarak satılan haşlanan nohut kullanmayacaksanız eğer: ayrı ayrı kaplara aldığımız nohut ve buğdayı bir gece öncesinden bol su da bekletelim. Sularını süzdükten sonra ayrı ayrı tencerelere duru suda haşlayalım ve çorba yapımında kullanalım.

Çorbamızı sıcak olarak servis edeceksek eğer yoğurt ile karıştırdıktan sonra kızdırdığımız zeytinyağında acı kırmızı biberi ve naneyi yaktıktan sonra üzerinde gezdirelim ve servis edelim. Afiyet olsun.

Ayran Aşı Çorbası Tarifinin Pişirme Önerisi Nedir?

Çorbanın suyunu azaltalım, artırarak damak tadımıza göre ayarlayalım. Çorbamızı pişirirken yoğurt ekleme aşamasında ise çırpma telini kullanalım.

Ayran Aşı Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle 1 su bardağı ile buğdayı kaynattığımız suyun içine aktaralım ve üstüne su ilavesi yaparak güzelce pişirmeye başlayalım. Pişen buğdaylarımızı ocaktan alalım ve süzgeçten geçirelim. Büyükçe bir karıştırma kabının içine 250 gr yoğurdu ve süzme yoğurdu alıp çırpalım.

1 su bardağı ile haşlanan nohudu ve buğdayı ekleyelim. 1 tatlı kaşığı ile tuz da ilave ederek karıştıralım. Üstüne 1 su bardağı ile soğuk suyu az az ekleyerek kıvamını kendinize göre ayarlayın. Daha sonra dereotunu da ilave ederek güzel bir şekilde karıştıralım. Çorbamızı 1 saat kadar buzdolabımızda soğutalım. Ayran aşı çorbamız servise hazır. Sevdiklerimize ikram edebiliriz.

Ayran Başı Çorbasının Servis Önerisi Nedir?

Çorbamızın yanına patlıcan kebabı ve salata yaparak ikram edebiliriz. Afiyet olsun.

İlgili Haberler