Draping makyaj nedir? Draping makyaj nasıl yapılır ve püf noktaları nelerdir?

Son zamanların en popüler makyaj tekniğinden biri olan Draping, sosyal medyada en çok tıklananlar arasındadır.

Draping makyaj nedir? Draping makyaj nasıl yapılır ve püf noktaları nelerdir?

Eski zamanlarda çok moda olan bu makyaj tekniği profesyonel olarak yapılsa da kolayca evde uygulanabilir. Peki nasıl? Draping makyaj nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir? Sizler için araştırdık! İşte diğer detaylar.

Draping makyaj, son zamanların en çok tercih edilen makyajın tekniği arasında yerini aldı. Aynı zamanda kozmetikte geçmiş senelere dönüşüm kanıtı oldu. Draping makyaj, bronz renkli malzemeler ile kontür çekmek yerine daha hafif şeftali ve pembe gibi allık tercih edilmektedir. Bu makyaj için gerekli olan malzemeler ise allık ve allık fırçasıdır.

Bu makyaj trendini çarpıcı yapan ise bayanların seçmesinde etkili olan şey doğan bir hava vermesidir. Draping makyajı uygularken abartıdan kaçınmalı, makyajı yüzünüze eşit dağıtmalısınız. Allık özellikle belli alanlara uygulanarak doğallık yakalanmaya çalışılmalıdır.

Draping makyajı, yeni makyaj tekniği gibi görünüyor olsa da özünde 70 ‘li yıllara dayanıyor. Bu makyaj ile bronz renkli ürünlerle kontür yapmak yerine pembe tonlarda allıklar kullanılıyor. Draping makyajı uygulamanız için tek sahip olmanız gereken allık ve allık fırçasıdır. 

Bu makyaj tekniğinin en önemli özelliklerinden biri ise; yüzde doğal görüntü oluşturmasıdır. Draping tekniğinin uygularken yoğun kullanımlardan kaçmalı ve doğal şekilde allığı yaymanız.

Draping makyajı yaparken, göz makyajına dikkat çeken renklerden uzak durmalısınız. Siyah ya da kahverengi tonlarındaki far kullanarak makyaj yapabilirsiniz.

DRAPİNG MAKYAJI KOLAY UYGULAMA TEKNİĞİ NEDİR?

Açılı allık fırçalarından faydalanarak, elmacık kemiklerinize kontür çeker gibi allığınızı sürebilirsiniz. Bir tık da ön de olmak için allığınızı biraz burnunuzun üstüne, alın kısmınıza ve çene kısmınıza dokunarak, uygulamanızı öneririz. İşte draping makyaj bu kadar kolay!

İlgili Haberler