Sosyal Medya Devi Youtube Aldığı Kararla Herkesi Şaşkına Çevirdi

Youtube Videoların'ın Altındaki Beğenmeme Sayıları Artık Gizlenecek

Sosyal Medya Devi Youtube Aldığı Kararla Herkesi Şaşkına Çevirdi

Youtube, aldığı bir kararla videoların altındaki beğenmeme sayılarını gizleyeceğini duyurdu. Şirket, beğenmeme sayısının içerik üreticilerini çeşitli olumsuzluklarla yüz yüze bıraktığını açıkladı.

Dünyanın en ünlü video paylaşım platformu olan Youtube, bazı yeni özellikleri test edeceğini duyurdu; bu özelliklerin arasında videoların altındaki beğenmeme sayısını gizlemek de yer alıyor. Şirket, ilk denemelerin önümüzdeki haftalarda küçük bir kullanıcı grubuyla yapılacağını açıkladı.

Şirketin yaptığı açıklamaya göre son zamanlarda bazı videolar beğenmeme saldırılarına uğruyor ve bu durum içerik üreticilerini mağdur ediyormuş. Bu yüzden de beğenmeme sayısını gizleme gibi bir adım atmaya karar vermişler.

https://twitter.com/YouTube/status/1376942486594150405

Bu durumun sebeplerinden bir diğeriyse bazı kullanıcıların beğenmeme oranı yüksek olan videolara ön yargıyla yaklaşarak izlemeden kapatmaları ya da es geçmeleri. Beğenmeme sayısını gizleyen arayüz şu anda test ediliyor. Eğer kullanıcılar iyi tepkiler verirse olursa beğenmeme sayıları tüm videolarda gizlenecek.

İçerik üreticilerinin endişelenmesine gerek yok, keza onlar Youtube Studio üzerinden beğenme ve beğenmeme sayılarını görmeye devam edebilecekler.

14 Şubat 2005’te kurulan Youtube, hızla büyümüş ve Kasım 2006’da Google tarafından satın alınmıştı. O günlerden bugünlere kadar hızla büyüyen video paylaşım servisi, alanında bir lider olmayı başardı.

Peki sizler beğenmeme sayılarının kaldırılması hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce beğenmeme sayıları gösterilmeli mi? Düşüncelerinizi bizimle paylaşın!

İlgili Haberler