Çaydaki Korkutan Tehlike Çayı Böyle Tüketirseniz Ölümcül Etkileri Olduğu Ortaya Çıktı

Çay Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden. Ancak çayla ilgili herkesi ilgilendiren önemli bir uyarı var.

Çaydaki Korkutan Tehlike Çayı Böyle Tüketirseniz Ölümcül Etkileri Olduğu Ortaya Çıktı

Çay en sevdiğimiz milli içecek. Faydaları da saymakla bitmez! Ancak içiş şeklimizle ilgili önemli bir uyarı bulunmaktadır!

Çayla ilgili yapılan araştırmalar her geçen gün artıyor. uzmanlardan çay tiryakilerini ilgilendiren önemli bir uyarı var.

Eğer sizlerde çay içiyorsanız bu tehlikeyi görmezden gelmeyiniz! İşte çay içerken dikkat etmeniz gereken önemli kurallar.

Dikkate alır mısınız bilemeyiz ama oldukça önemli uyarılar içermektedir! İşte çayla ilgili herkesin bilmesi gereken uyarıdan bazı başlıklar

Ulusalpost'ta yer alan habere göre, uzmanlar çayı demlemenin ve aynı zamanda doğru bir şekilde tüketmenin önemi üzerinde duruyor.

YEMEK BORUSU KANSERİNE YOL AÇABİLİYOR

Çay ister kahvaltıda içilsin ister akşam yemeği sonrasında isterseniz öğle arasında her zaman keyifle içtiğimiz bir şey. Misafirimiz geldiğinde çayımız eksik olmaz. Bir dostlumuzla buluşacak olsak mutlaka çaya davet eder veya çaya davet ediliriz. Çay en büyük zevkimiz aslında bizim. Peki çay keyfinizi zehir edecek bazı sorunlar var desek ne derdiniz? Yapılan araştırmalar neticesinde ortaya çıkan bu uyarıya herkesin dikkat etmesi gerekiyor. Sıcak çay içmek büyük risk.

 

Uzmanlara göre sıcak çay yemek borusu kanserine yol açabiliyor. Ölümcül bir hastalık olarak yemek borusu kanseri her yıl yaklaşık 400 bin kişinin ölümüne neden olmaktadır. Sıcak çay tüketiyorsanız bu riski mutlaka göz önünde bulundurup. Demlikten çayı boşalttıktan sonra mutlaka biraz beklettikten sonra için.. Yemek borusu kanserinin belirtileri nelerdir? Yemek borusu kanserinin genel belirtileri arasında yutma güçlüğü ve kilo kaybı gelmektedir.

 

Aynı zamanda iştahsızlık ve kusma bu rahatsızlığın belirtileri arasındadır. Yenilen gıdaların ağza geri gelmesi zaman zaman oluşan boğulma hissi ve kanama.. Ayrıca eşlik eden ses kısıklığı. Mide üzerinde ve devamında göğüs bölgesinde yanma hissi bu kanserin en bariz belirtileri arasındadır. Tanı ise endoskopik incelemelerle konulmaktadır.. Sadece Sıcak çaydan değil aynı zamanda alkol ve tütün ürünlerinden de bu hastalığa yakalanmamak için uzak durmalısınız.. 
 

İlgili Haberler