Lokum gibi yumuşak puf puf kabaran tam kıvamında Ramazan pidesi tarifi ve püf noktası

Ramazan Pidesi Türk mutfağının Ramazan aylarında en sevilen lezzeti. Ben sadece Ramazan'da değil köfte yaparken bile bu pide tarifini yapıyorum. İşte ev yapımı pide tarifi

Lokum gibi yumuşak puf puf kabaran tam kıvamında Ramazan pidesi tarifi ve püf noktası

Ramazan Pidesini yaklaşık 20 senedir evde kendim yapmaktayım. Dışarıdan almıyorum. Yaptığım bu tarifi ise sadece Ramazan aylarında değil her daim aklıma  estikçe yaparım.

Özellikle evde pişirdiğim köfte yanına bu pideden yapar çocuklarıma ve misafirlerime ikram ederim. İşte evde kolaylıkla yapabileceğiniz ramazan pidesi tarifi.

Ramazan pidesi tarifi

Mis gibi kokan, fırından aldığımız pideyle birebir ölçülü pide tarifi

 

Malzemeler:

1 su bardağı ılık süt

1 su bardağı ılık su

1 paket instant maya

2 yumurta (1 yumurta sarısı üzeri için kullanılacak)

Yarım su bardağı sıvı yağ

1.5 yemek kaşığı şeker

1.5 yemek kaşığı tuz

5 su bardağı su

 

Üzeri için:

1 Yumurta sarısı

1.5 yemek kaşığı yoğurt

Susam

Çörek otu

 

Hazırlanışı:

Su, süt ve yağ bir kaba alınır, üzerine maya dökülür ve karıştırılır, mayanın çözülmesi için 5-10 dakika beklenir. Tuz ve şeker eklenir. Yumurta eklenerek karıştırılır (1 yumurta bir yumurta beyazı) kıvam alana kadar karıştırılır ve yavaş yavaş eklenir çok katı bir hamur olmayacak ele yapışan ekmek hamuru olacak kıvamını ona göre ayarlayabilirsiniz. Hamur hazır olunca üzeri kapanır 1 saat mayalanmaya bırakılır. Üzeri için bir yumurta sarısı ve yoğurt karıştırılır, mayalanan hamur 2’ye bölünür ve yağlı kağıtların üzerine alınır. Yoğurt ve yumurta karışımı ikiye bölünerek hamurların üzerine dökülür. Elimiz ile hamuru yavaş yavaş genişleterek bir yuvarlak elde edilir, parmak uçları ile pide şekli verilir. 220 derece ısınmış olan fırına atılır, 30 dakika kontrollü üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.

İlgili Haberler