En Az Makyaj Kadar Önemli Olan Cilt Bakım Rutini Nasıl Yapılmalıdır?

Güzelliğine önem veren kadınlar genelde Makyaj yaparken oldukça dikkatli davranmaktadır. Ancak cilt bakım rutini de büyük önem taşır. Bu yüzden bu konu hakkında bilmeniz gereken bazı bilgiler var

En Az Makyaj Kadar Önemli Olan Cilt Bakım Rutini Nasıl Yapılmalıdır?

İlk olarak yüzünüzü duru su ile yıkamalısınız. Aksi takdirde cildiniz iyi temizlenmediği için daha sonrasında kullanacağınız tonik, süt, nemlendirici gibi ürünler gözenekleriniz tıkanık olduğundan derinin en alt tabakasına inemez. Bu sebeple cilt bakımının altın kuralı cildi iyi bir şekilde temizlemektir diyebiliriz.

Cildinize uygulayacağınız ürünlerden doğru sonuçlar alabilmek için cilt tipinizi çok iyi bilmeniz gerekir. Cilt tipinize uygun olan bir temizleme sütünü duru su ile yıkanmış yüzünüze pamuk yardımıyla uygulamalısınız.

Sütü iyice yedirdikten sonra yine aynı şekilde bir pamuğa birkaç damla tonik dökerek yüzünüze sürmelisiniz. Sonraki aşama ise peeling uygulamasıdır.

Bunu peeling fırçası ile de eliniz ile de rahatlıkla yapabilirsiniz. Fakat etki alabilmek için peelingi yüzünüzde 5-10 dakika bekletmeniz gerekir. En son aşama ise cildinizi nemlendirmektir. Tabii ki bunlar dışında temizleme köpüğü, maske, temizleme suyu tarzı ürünler de kullanabilirsiniz.

Yukarıda saydığım birçok ürünü evde kendiniz de cilt bakımı için yapabilirsiniz. Örneğin tonik yerine gül suyu, sirke, aloe vera gibi ürünler kullanabilirsiniz. Ya da şeker ve zeytinyağı, yoğurt ve mısır unu, Türk kahvesinin telvesi ve zeytinyağı gibi ürünleri karıştırıp peelinginizi kendiniz yapabilirsiniz.

Burada değinmek istediğim en önemli nokta şudur; hiçbir bakım yapmasanız bile cildinizi her mevsim güneş koruyucuyla mutlaka nemlendirin. Çünkü siz fark etmeseniz de cildiniz kışın soğuktan, yazın ise sıcaktan fazlasıyla etkilenir. Bu da cilt kanseri, kırışıklık, cilt lekesi gibi birçok soruna yol açar. O yüzden güneş kremi sürmek, yüz yıkamak kadar gereklidir ve alışkanlık haline getirilmelidir.

İlgili Haberler