Twitter’ın satın aldığı Periscope uygulaması kapanıyor mu?

Bu haberimizde son zamanlarda popülerliği azalan Periscope uygulamasının kapatılmasından bahsettik..

Twitter’ın satın aldığı Periscope uygulaması kapanıyor mu?

Twitter tarafından 6 yıl önce alınan Periscope uygulaması bunca yıldır Twitter bünyesinde kullanıcılara hizmet veriyordu. Son zamanlarda ise resmen Twitter platformunun alternatif bir medya organıydı. Ancak son zamanlarda iyice gözden düşen Periscope şuan kapatılma ile karşı karşıya.

Canlı yayın uygulamasından birisi olan Periscope geçtiğimiz günlerde kapatılma kararı ile gündeme geldi. Peki, Periscope kapatılacak mı? Bu bilgi nereden edinildi? Gelin hep birlikte buna bir göz atalım.

Periscope devri bitiyor mu?

Sosyal Medya devlerinden birisi olan Twitter, geçtiğimiz yılın Aralık ayında bir açıklama yapmıştı. Yaptığı açıklama da Periscope uygulamasının birkaç senedir kullanıcı kaybettiğini artık birçok kişinin uygulamayı kullanmadığını açıklamıştı. Bunun yanında uygulamanın maliyetinin arttığını da belirten Twitter Mart ayında yeni kullanıcıların artık Periscope uygulamasına kayıt olamayacaklarını söylemişti. Mart ayını bitirdiğimiz şu günde Twitter 31 Mart tarihinde Periscope kullanıcılarına bir haber daha verdi.

Kullanıcılara vermiş olduğu haberde Periscope uygulamasının iOS ve Android mağazalarından kaldıracağını söyledi. Periscope’un web sitesi ise salt okunur bir arşiv olarak kullanıcılara hizmet verecek ancak yeni kullanıcılar uygulamaya kayıt olamayacak.

Peki, kullanıcılar Twitter üzerinden nasıl yayın açacaklar?

Periscope uygulamasının kapatılmasından sonra kullanıcılar Twitter üzerinden nasıl canlı yayın açacaklarını merak etmeye başladı. Peki, kullanıcılar Twitter üzerinden nasıl yayın açacaklar? Aslında bunun 2 yolu bulunuyor. İlki Twitter Live ikonunu seçmek. Diğeri ise Media Studio’yu kullanmak. Sizde bu 2 yoldan birisini seçerek Twitter platformunda yayın açabilirsiniz. 

İlgili Haberler