Finans Bank Kolay Bireysel Emeklilik Nedir, Nasıl Başvuru Yapılır, Ne Kadar Maaş Alınır?

Emekli olmak, her çalışan insanın nihai hayalidir, belli bir üre çalıştıktan sonra yaşlılık döneminde maddi sıkıntılarla boğuşmadan rahat yaşamalarını sağlamayı amaçlayan bireysel emeklilik, her çalışan için ileriye dönük bir yatırım olarak görülebilir.

Finans Bank Kolay Bireysel Emeklilik Nedir, Nasıl Başvuru Yapılır, Ne Kadar Maaş Alınır?

Finans bank ve diğer bankalar da kendi oluşturdukları farklı bireysel emeklilik paketleri ile çalışanları emekli etmeyi planlıyor. Bu düşünce ile kolay emeklilik paketini hazırlayan Finans Bank farklı bireysel emeklilik paketleri de sunuyor. Ancak biz bu yazıda kolay emeklilik planını inceleyeceğiz. Bu paketin avantajları arasında, prim ödeyen emekli adaylarının, diledikleri zaman ödeme planına ara verebilmeleridir.

Kolay emeklilik Planı Avantajları

 

İstediğiniz zaman ödeme planına ara verebilirsiniz. Yılda dört kez ödeme planı değişikliğini yapabilirsiniz. Bu uygulamaya girişte aidat alınmamaktadır. Kolay emeklilik planından yararlanmak isteyenler, ayda 150 TL ödeyerek de birikim yapmaya başlayabilirler. Ödemeleri ister aylık ister 3 veya 6 aylık yapma özgürlüğünüz vardır.

 

Finans Bank Elit Emeklilik Planı

 

Dilerseniz başka bir paket olan elit emeklilik planını da seçebiliyorsunuz. Bu pakette her ay 500 TL ödeme yapmanız gerekiyor. Ödenen katkı payları için devlet katkısı da yüzde 25 oranında bulunmaktadır. Bu durumda 500 lira aylık ödemeleri, devlet katkısı ile 125 TL artarak 625 lira olarak kayda geçer. Bu miktarı arttırmak elinizdedir ancak minimum tutar 500 liradan az olamaz. 5 yıllık sözleşme süresi boyunca ayda 500 TL yılda 6.000 lira ve 5 yılda 30 bin lira ödeme yaparak emeklilik primlerinizi tamamlayabilirsiniz.

 

Bireysel Emeklilikte Devlet Katkısı

Bireysel emeklilik için yatırım yapan her Türk vatandaşı bu katkıdan yüzde 25 oranında yararlanabilir. 500 TL aylık prim için devletin katkısı 125 TL olup priminiz 625 TL üzerinden hesaplanır.

 

Bireysel Emeklilik

Finans Bank bireysel emekliliği için 10 yıl prim ödeme, ve bu primleri ödeyeceğiniz belirtir sözleşme imzalamanız gerekir. Katkı paylarını, keyfinize göre düzenleme imkanınız bulunmaktadır. 56 yaşını tamamlamış ve 10 yıl bireysel emeklilik primini tam olarak ödemiş olanlar, bireysel emekliliğe hak kazanır. Bu sistemin güvenliği, devlet güvencesi altındadır.

 

Bireysel Emeklilikte Kim Ne Kadar Maaş Alır?

yaş kaç olursa olsun, 56 yaşına kadar maaş alınamaz. Bu sistemde ayda 200 lira yatırdığınızda, devlet katkısı da 50 TL olacak ve 10 yıl prim yatırdığınızda emeklilik maaşınız 1.989 TL olacaktır. 280 TL prim yatırdığınızda 70 TL devlet katkısı alacaksınız ve bu durumda 56 yaşına geldiğinizde, 10 yıl prim ödeme şartı ile ayda 2.206 TL maaş alacaksınız.  Bireysel emeklilik için, tüm bankalara başvurabilir, şartları inceleyebilir ve aklınıza yatan ödeme planını seçebilirsiniz.  İleriye iyi bir yatırım olarak düşünebileceğiniz bireysel emeklilik sistemi, bağ kur veya SSK prim ödemelerinden hak ettiğiniz diğer emekliliğinizi önlemez, ona destek olur.

İlgili Haberler