Tatlı olarak ne pişirsem diye kara kara düşünmeyin lokum gibi eriyen tahinli muhallebi tarifi

Tahin Türk mutfağının en sevilen lezzetlerindendir. Lokum gibi eriyen tahinli muhallebi ise belki de en sevilen milli lezzetimiz. Peki nasıl yapılır?

Tatlı olarak ne pişirsem diye kara kara düşünmeyin lokum gibi eriyen tahinli muhallebi tarifi

Dün akşam  iftarda tahinli muhallebi yapmıştım! Oldukça lezzetli olan  bu tarifi şimdi sizlerle paylaşacağım. Dilerseniz sizlerde evde yapabilir ve misafirlerinize ikram edebilirsiniz.

İşte milli yiyeceğimiz olan tahinle yapılan muhallebi tarifi

Tahinli muhallebi

Malzemeler;

1 litre süt

1 adet yumurta sarısı

1 çay bardağı şeker

Yarım su bardağı tahin

1 paket vanilya

1 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı tam buğday unu (normal un da kullanılabilir)

2 yemek kaşığı nişasta

Hazırlanışı;

Geniş bir tencerenin içerisine sütü ve yumurta sarısını alarak çırpıyoruz, yumurta çözülene kadar karıştırmaya devam ediyoruz. Şeker, tahin, nişasta ve unu ekleyerek karıştırıyoruz, orta seviyede yanan ocağın üzerine alıyoruz. Kıvam alana kadar karıştırarak pişiriyoruz. Pişirirken devamlı karıştırmak önemli dibinin tutmaması gerekiyor. Ocaktan aldıktan sonra tereyağı ve vanilyasını ekleyerek mikser yardımı ile 10 dakika çırpıyoruz. Servis yapılacak olan kabın veya kapların dibine bir fırça yardımı ile su sürüyoruz bu işlem muhallebinin servis için tabağa alınırken yapışmamasını sağlayacaktır. Oda ısısına gelene kadar bekletiyoruz, daha sonra buzdolabına alarak soğutuyoruz. Servis yaparken tercihe göre üzerine tahin ve fındık dökülebilir. Afiyet olsun.

İlgili Haberler