Böyle Lezzetlisi Yok Hatay usulü Efsane Kısır Tarifi Nefis Bir Lezzet Yiyen doyamıyor

Kısır Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. Ancak Hatay usulü yapılan çok daha lezzetlidir.

Böyle Lezzetlisi Yok Hatay usulü Efsane Kısır Tarifi Nefis Bir Lezzet Yiyen doyamıyor

Canı kısır çekenlere farklı bir tarif vereceğim. Eminim gerçekten çok beğeneceksiniz. Çok çok seveceğiniz bu tarifi sizlerde yapabilirsiniz - Buyrunuz efendim

HATAY USULÜ KISIR NASIL YAPILIR?

Kısır, Türkiye’de pek çok kültürde mevcuttur. Ancak farklı şehirlerde farklı kısırlar yapıldığı görülür. Örneğin Hatay kısırı ekşi ve salçası ile meşhurdur. Tarif kolay ve lezzetlidir.

Malzemeler;

İnce bulgur, domates salçası, biber salçası, domates, marul, yağ, nar ekşisi, limon soğan, sarımsak, tuz, pul biber, nane.

Hazırlanışı;

Öncelikle bulguru yoğurmak için iki farklı yöntem kullanılır. Bunlardan birisi, kişi sayısı ile aynı miktarda çay bardağı ölçüsü ile ince bulgur geniş bir kaba eklenir. Ardından rendelenen veya doğranan domates ince bulgurun üstüne dökülür ve bulgur yumuşayana kadar yaklaşık olarak 30 dakika bekletilir.

Diğer bir bulguru yumuşatma tekniği ise sıcak su ile yapılır. Yumuşayan bulgura ince bir şekilde doğranan soğan, sarımsak ve tuz eklenir bu malzemeler hep beraber yoğurulur. Bulgurlar yumuşadığından dolayı yoğurma işlemi 5 dakika sürecektir.

Tabi ki bulgur hiç ıslatılmadan sadece yoğurularak da yumuşatılabilir ancak bu zahmetli olabilir. Soğanlar yumuşadıktan sonra kısırın içine yağ, nar ekşisi ve limon eklenir ve yoğurmaya devam edilir. İsteğe bağlı nar ekşisi ve limon yalnız da kullanılabilir. Daha sonra kısırın içine yeşillik eklenir. İsteğe bağlı olarak mor lahana, havuç, salatalık veya taze soğan da eklenebilir. Kısır, Hatay’da daha çok acı ve ekşi sevilir. Tarif bundan dolayı bu şekildedir. Afiyet olsun.

İlgili Haberler