Makyaj İçin Kozmetik Ürün Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Makyaj yapmak isteyen kadınlara özel 6 maddede kozmetik malzemesi seçerken dikkat edilmesi gerekenleri listeledik

Makyaj İçin Kozmetik Ürün Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Organik kozmetik ürünlerini tercih etmeye çalışın

 

Bitkisel ürünlerden elde edilen insan sağlığı ve çevre dostu ürünleri tercih edin. Hammaddesi çok fazla olan ve kanserojen maddeler barındıran ürünler yerine, daha az hammadde ve sentetik madde içeren ürünleri tercih edin.

 

Sürekli ürün değiştirmeyin

 

Güvenli ve cilt tipinize uygun olduğunu düşündüğünüz malzemelerde sık sık değişiklik yapmamalısınız.

 

Ambalajlı ürünleri tercih edin

 

Ambalajsız ve tester ürünleri denemek için birçok insanın denediğini varsayarsak, bu da birçok hastalığa kapı açabilir. Bu yüzden alacağınız ürünün ambalajlı ve açılmamış olmasına dikkat edin.

 

Paraben içermemesine dikkat edin

 

Kozmetik ve cilt bakım ürünlerinin raf ömrünü uzatmak için içerisinde paraben bulunabilir. Alerjik reaksiyonlara ve deri döküntülerine neden olabilir. Bu sebepten içerisinde paraben bulundurmayan ürünler seçiniz.

 

Bilindik markalardan alışveriş yapın

 

Çoğumuz fiyat açısından uygun olan ürünleri tercih ederiz fakat uygun fiyatlı ürünler daha önce duyulmamış markadan oluşur veya merdiven altı diye tabir ettiğimiz ürünlerdir. Bu yüzden bilinmeyen bir ürün alıp cildimize zarar vermek yerine, bilinen markalardan ürün alıp pişman olmamak her zaman daha iyidir.

 

Barkod ve seri numarasına bakın

 

Ürün sahte ise barkodun ilk 2 veya 3 hanesi, paketin üzerinde veya ürünün üzerinde listelenen menşei ülkesiyle eşleşmez. Benzer şekilde, seri numaraları genellikle eksiktir. Herhangi bir şey satın almadan önce, lütfen ürünün seri numarasının kutudaki seri numarasıyla eşleştiğinden emin olun.

İlgili Haberler