Aralıklı Oruç Diyeti Nasıl Yapılır? Aralıklı Oruç Diyeti Gerçekten işe Yarıyor mu?

Son yıllarda oldukça popüler olan Aralıklı Oruç Diyeti hakkında dikkat etmeniz gerekenleri sıraladık..

Aralıklı Oruç Diyeti Nasıl Yapılır? Aralıklı Oruç Diyeti Gerçekten işe Yarıyor mu?

Kilo vermek çoğu kişinin ortak sorunu olmuştur. Karantina sürecine girilmesiyle çoğu kişi evde hareketsiz bir yaşam sürdüğünden kilo alıyor. Alınan kiloların peşinden nasıl veririm derdi başlıyor. Şu günlerde diyetler arasında popüler bir diyet var.

İntermittent fasting. Yani aralıklı oruç. Bu yöntem gittikçe yaygınlaşıyor. Kilo problemi yaşayan birçok insan bu yöntemle kilo vermeye çalışıyor. Bu diyet Uluslararası Gıda Enformasyonu Konseyi Kurumu araştırmalarınca geçen seneden beri en popüler diyet listesinde başta.

 

Aralıklı oruç diyeti, gün içerisinde belirlenen saatlerde hiçbir besinin tüketilmediği ve hafta boyunca kalori alımının çok aza düşürüldüğü bir diyettir. Farklı şekillerde uygulama yöntemleri var. En çok tercih edilen yöntem ise 16:8 ve 5:2 diyeti.

 

16:8 Aralıklı Oruç Diyeti: Günün 16 saati oruç tutarak gerçekleşiyor. Yemek için ayrılan 8 saatlik aralık için öğlen 12 ile akşam 8 arası tercih ediliyor.

 

5:2 Aralıklı Oruç Diyeti: 5/2 diyetinde haftanın arka arkaya olmayan iki günü, günlük alınması gereken kalorinin sadece %25’i alınıyor.

 

En sık uygulanan aralıklı oruç diyeti 16/8’dir. 5:2 yöntemine göre daha kolaydır. 16:8 yönteminde yemek yeme vakitleri 12.00-20.00 saatleri arasında olmasının nedeni insanların kahvaltı öğününü es geçmeye meyillidirler. Saat 20:00’ dan önce besin alımını durdurmak kilo kaybı üzerinde oldukça etkilidir.

 

Kısacası 3 ana ve ara öğünlerden oluşan bir diyettir. Kilo vermek istiyorsanız kendinize uygun yöntemleri deneyin. Aç kalmaktan kaçının. Kilo vermek sabır işidir. Sabırla uygularsanız olumlu sonuçlar elde edeceksiniz.

İlgili Haberler