Kripto Paralarla İlgili Yeni Operasyon - Perde arkasında yaşananlar

Kripto para ile ilgili merkez bankası tarafından yapılan regülasyondan bahsettiğim yazımda, önümüzdeki günlerde yasallaşma ve vergi ile çalışmaların hız kazandığından bahsettim.

Kripto Paralarla İlgili Yeni Operasyon - Perde arkasında yaşananlar

16 Nisan 2021 tarihinde, 31456 Sayılı Resmi Gazete de yayınlanan yönetmelikte kripto paralar, menkul kıymet veya diğer sermaye piyasası aracı olarak nitelendirilmeyen gayri maddi varlık olarak tanımlandı.

Ayrıca yaygın inanışın aksine yayınlanan yönetmelikte, bireysel kullanıcıların ve kurumların kripto para yatırımı yapmasında herhangi bir sakınca olmadığı bilgisi dile getirildi.

Merkez Bankası tarafından tanımlanan kripto paralar için yaygınlaştırılması yönünde zemin hazırlandığı da böylece anlaşılmış oldu. 

Sosyal medyada yapılan yanlış paylaşımlar sebebiyle, kripto paralar ile ilgili işlem yapılmasına yasak geldiği yönündeki algı da yayınlanan yönetmelikle birlikte ortadan kalktı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Nisan ayının ilk günlerinde Türkiye'de işlem yapan kripto para aracı kurumlarına tebligat göndererek müşterilerinin T.C. Kimlik bilgilerini, kayıt tarihlerini ve birikimlerinin Türk lirası cinsinden birikimlerinin değerini istemişti

. Bu adım, Türkiye'deki kripto para hareketlerinin düzenlenmesi için önemli bir adımdı. Bundan sonra da yapılmaya çalışılan düzenlemelerin tamamı kripto paralardan alınacak olan vergilerin düzenlenmesine yönelik olacaktır. 

İlgili Haberler