Honda e Advance Elektrikli Araba İncelemesi

Honda hem sağlam hem Avrupalılar için hesaplı bir elektrikli araç üretti ve Honda e Advance 2020 yılında piyasaya çıktığından beri orta seviyede ilgi görüyor. İ

Honda e Advance Elektrikli Araba İncelemesi

 İngiltere'de 30 bin, Hollanda'da 39 bin ve Almanya'da 38 bin sterlin fiyatla satılan bu elektrikli arabanın teknik özelliklerine bakalım.

 

Honda e Advance Teknik Özellikleri

 

Menzili 170 km olan bu aracın kullanılabilir pil kapasitesi saatte 28.5 kW seviyededir. Araç menzili hava ve yol şartlarına göre, 120 km ile 255 km arasında değişebilir.  Sıfırdan 100 km hıza 8.3 saniyede çıkan bu araç, en fazla 145 km hız yapabiliyor. Aracın toplam gücü 113 kW ve toplam Tork değeri 315 Newton metredir. Arkadan çekişli olan Honda e Advance aracında pil kapasitesi 35.5 kWh ve kullanılabilir pil 28.5 kWh seviyededir.

Aracın bataryalarını doldurmak için tam dolumda  5 saat 15 dakika zamana ihtiyacınız olacak. Araç saat başına 33 kilo metre yol gidecek kadar şarj olabiliyor. Yani evde 1 saat şarj ederseniz 33 km yol gidebiliyorsunuz. Hızlı şarj istasyonlarında bu menzil artar. Çünkü birim zamana düşen doluluk seviyesi daha fazladır. 136 km kesintisiz menzil için, hızlı şarj istasyonunda 36 dakika boyunca aracı doldurmanız gerekiyor. 

Aracı 1 saat hızlı şarjda tutarsanız 190 km yol alabilirsiniz.  Araç boş ağırlığı 1595 kg çekiyor. Aracın alabileceği en yüksek yük ağırlığı 350 kg oluyor. Araca 2 şişman insan binerse diğer yolcuların binmesi mümkün olmayacak. Araçta ABS var, uyarlanabilir hız kontrol yazılımı, sürücü ve yolcular için hava yastığı, immobilizer sistem, otomatik hız sınırlayıcı sistem var. Bluetooth usb ve HDMI girişleri, 8 adet hoparlör, arka havalandırma sistemi, panormaik cam tavan gibi enstrümanları bulunuyor. 

İlgili Haberler