Ustasından her böreği çıtır çıtır yapan sos tarifi! Çıtırtısı öteki mahalleden duyulacak...

Bir böreğin lezzeti olmasının sırrı, kullanılan malzemelerin kalitesinden ziyade sosunda saklıdır. Çünkü, her börek için farklı sos hazırlanır. Haliyle börek yumuşacık da olur çıtır çıtır da... Ancak vereceğimiz sos tarifi böreğinizi öyle bir çıtır çıtır yapacak ki sesi öteki mahalleden duyulacak.

Ustasından her böreği çıtır çıtır yapan sos tarifi! Çıtırtısı öteki mahalleden duyulacak...

Börek sosu, Böreğin çok lezzetli olmasını sağlamaktadır. Börek yaparken bir çok usta börek sosu kullanmaktadır. Börekte kullanılan yufka sosu böreğin hem lezzetli olmasını hem de çıtır çıtır olmasını sağlamaktadır.

Börek Sosu Nasıl Hazırlanır?

Börek sosunu hazırlamak aslında çok basit. Şimdi paylaşacağımız bu tarif sayesinde çıtır çıtır börekler yapabileceksiniz.

Yufka Sosunun Hazırlanış Aşamaları

Yemek.com sitesinde yer alan bir içerikte; Böreğe lezzet katan sos tarifinin tüm detayları paylaşıldı.

Böreğin lezzetli olması için mutlaka yoğurt ya da süt kullanmak ilk sır. Bu iki malzemeden birini mutlaka kullanın ki böreklerinizin malzemelerini birlikte tutan ve lezzetlendiren bir sos olsun.

Ardından yine sosların malzemelerini birleştirmek için yumurta kullanabilirsiniz. Böreklerinizin boyutlarına göre 1 ya da 2 yumurta ilave etmek yeterli olacaktır. İşin bir sırrı daha var. O da soda kullanmak. Özellikle puf puf kabarmış börekler hazırlamak istiyorsanız mutlaka soda ekleyin. Tüm malzemeleri de mutlaka oda sıcaklığında kullanın. Dilerseniz süt-soda-sıvı yağ- yoğurt, yoğurt-soda-sıvı yağ yumurta ya da yoğurtla sütü birlikte de kullandığınız soslar hazırlayabilirsiniz.

Bu sosun içine dilerseniz sıvı yağ yerine eritilmiş tereyağı da ekleyebilirsiniz. Ardından güzelce çırpıp yufkalarınızın her katına döküp yayın. Her tarafına sos yedirmeye çalışın. Tüm katları yaptıktan sonra üzerine de sostan mutlaka gezdirin. Bu şekilde üzeri de nar gibi kızaracaktır.

Ardından böreğinizi bu soslu haliyle buzdolabında dinlendirin. Sosu güzelce içine emen börekler enfes olacaktır. Pişirdikten sonra lezzetine doyamayacaksınız. Şimdiden ellerinize sağlık!

Kaynak: aydinlik.com.tr