TAM TUTAN VE ERİMEYEN LEZZETLİ BİR TURŞU TARİFİ

Kıvamı tam tutan ve asla erimeyen bir turşu tarifimiz var.

TAM TUTAN VE ERİMEYEN LEZZETLİ BİR TURŞU TARİFİ

Kolaylıkla yapabileceğiniz lezzetli bir turşu tarifimiz var. Sizlerde evde bu tarifle yapabilirsiniz.

MALZEMELER

  • 3 kavanoz klorsuz su
  • 3 su bardağı sirke (tercihen üzüm sirkesi)
  • 1 su bardağı tuz (kaya tuzu)
  • 1 su bardağı şeker
  • Bir tutam limon tuzu
  • 1 baş sarımsak (arzunuza göre sarımsağı artırıp azaltabilirsiniz)
  • Biber, domates, salatalık, patlıcan, yeşil fasulye, havuç, lahana, karnabahar

İlkönce turşumuzun suyunu hazırlayalım.

Orta boy bir leğenin içerisine 3 kavanoz klorsuz suyumuzu koyalım. İçerisine sırasıyla 3 su bardağı üzüm sirkesi, 1 su bardağı kaya tuzu, 1 su bardağı şeker, bir tutam limon tuzunu da koyarak karışımın erimesini sağlayalım.

Turşumuzun Yapılışı:

Malzeme listesinde vermiş olduğumuz sebzelerden karışık olarak 5 litrelik bidona çok küçük olmayacak şekilde doğrayıp dolduralım. Üzeri tamamen dolana kadar hazırlamış olduğumuz turşu suyunu bidona dökelim. Üzerine ve aralarına sarımsak koymayı unutmayalım. Bidonun ağzını hava almayacak şekilde sıkıca kapatalım. Hava aldığı takdirde turşumuz köpürüp bozulacaktır. Turşumuzu serin ve güneş almayan bir yerde muhafaza edelim.

Bir ay sonra turşumuz hazırdır. Dilerseniz bu şekilde karışık turşu yapmayıp, tek sebzeden de aynı şekilde turşunuzu hazırlayabilirsiniz. Turşunun bidona yerleşme sıkılığına göre su ilavesi değişebilir. Artabilir veya eksik kalabilir. Bu gibi durumlarda aynı turşu suyu tarifinin üçte birini yapıp üzerine ilave edebilirsiniz. Fazla gelirse küçük kavanozda saklayıp başka turşularınıza su olarak ilave edebilir yada kalan sebzelerinizi doğrayıp küçük bir kavanoz daha turşu yapabilirsiniz.

Şimdiden afiyet olsun.