Tadına Doyamayacağınız Tavada Hemencecik Yapılan 3 Börek Tarifi Üstelik Hazır Yufkadan

Canınız Eğer börek çektiyse sizi büyük bir dertten kurtaracağız. Üstelik bu börekler tavada yapılıyor. Ayrıca Hazır yufka ile yapılıyorlar. Yani hamur açma derdi de yok :)))

Tadına Doyamayacağınız Tavada Hemencecik Yapılan 3 Börek Tarifi Üstelik Hazır Yufkadan

Hamur işleri hepimizin Milli Yiyeceğidir diyebiliriz. Börekler sofralarımızı süsler. İster kahvaltı sofrasında olsun ister 5 çayında kimse nefis bir böreğe hayır demez..

Ancak ustalık konusunda herkes usta değil işte..

Yufka açmak bir mesele..

Fırını hazırlamak temizlemek bir mesele.. Bu yüzden sizlere hazır yufkadan yapılan 3 farklı tavada börek tarifi vereceğiz

Eminiz her birini yaptığınızda tadına doyum olamayacaksınız :))) Yapmanız gereken tek şey bu börekleri yerken bizi unutmamak :)))

En kolayından tavada börekler nasıl hazırlanır malzemeleri nelerdir? Tüm ayrıntılarını sizler için vereceğiz.. Sizlerde hoşunuza giderse arkadaşlarınızla mutlaka paylaşınız. Şimdiden hepinize kolay gelsin o halde başlayalım sözü daha fazla uzatmadan :)) Tariflerimiz...

Peynirli Tava Böreği

Malzemeler:
2 adet yufka ya da artık parça yufkalar
1 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
Beyaz peynir
isteğe göre maydanoz

Yapılışı:


Parça yufka kullanacaksanız 18-20 cm, bütün 2 adet yufka kullanacaksanız 28-30 cm teflon tavayı sıvıyağ ile yağlayın. Yoğurt, yumurta, sıvıyağ ve sütü iyice çırparak böreğin sosunu hazırlayın.


İlk yufkayı tavanın içine kenarları dışarıda kalacak şekilde serin ve yoğurtlu sosun bir kısmını kullanarak fırça yardımıyla ıslatın.


2. yufkayı 2 parçaya bölün ilk yarısını ıslatıp tavanın içine büzerek koyun ve üzerine elinizle ufaladığınız beyaz peyniri serpin. Yufkanın 2. yarısına da aynı işlemi uygulayın.
İlk yufkanın kenarlarını soslayarak böreğin üzerini kapatın.
Kısık ateşte böreğin tabanı kızarana kadar pişirin, kızarınca spatula ya da geniş bir tabak yardımıyla diğer yüzünü çevirin ve kızartın. Ilık servis yapın.

Evet peynirli tava böreği bu şekildeydi.. Şimdi dilerseniz sizlere patatesli tava böreğinin tarifini verelim :))))

PATATESLİ TAVA BÖREĞİ

Malzemeler
800 gram patates
2 doğranmış soğan
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
1 tatlı kaşığı kuru nane
1/2 çay kaşığı kurutulmuş kekik,
6 Yufka hamur yaprak, tereyağlı
2 yumurta
tereyağı
tuz ve karabiber


Yapılışı
Patatesleri güzelce rendeleyin.Tavada yağ ile soğanları yumuşatıp patates rendesini katın.Patatesler yumşayınca bir yerde soğumaya alın.
Sonra içine yumurta peynir ve baharatları ekleyin.
Büyük bir tefal tavayı yağlayıp ilk kat yufkayı güzelce yerleştirin.Burada 4 kat yufkayı yağlayıp üst üstüe koyun.Sonra patatesli yumurtalı harcımızı içine yayıp en üstüde kalan iki yufkayı aynı şekilde kapatalım.Yanlardan sarkan yufkalarıda içine doğru güzelce kapatıp tava böreğimize son şekli verelim.


Uyarı tavanızın büyüklüğü ve küçüklüğüne göre daha az yufka katı kullanabilirsiniz.
Kapağını kapatıp böreğimizi pişmeye bırakalım. Üstü pişmez ise alt üst şeklinde böreği çevirebilirsiniz.Afiyet olsun.

ŞİMDİ isterseniz sizlere Ispanaklı tava böreği tarifini verelim bu da son tarifimiz :)))

MALZEMELER

2 adet günlük taze yufka  (tavanız çok büyükse 3 adet kullanabilirsiniz)

ıspanaklı harç için:
400 gr ıspanak
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 orta soğan
1/2 yemek kaşığı domates salçası
tuz
taze çekilmiş karabiber
pul biber

sosu için:
1 küçük kase süt
1-2 yemek kaşığı sıvıyağ

pişirmek için bir miktar sıvıyağ

HAZIRLANIŞI

   Öncelikle iç harcını hazırlamak,için yağımızı tencereye alıp,ısıtalım.Yemeklik doğranmış soğanlarımızı ekleyip kavurmaya başlayalım,ardından salçayı da ekleyip biraz daha kavuralım ve doğranmış,temizlenmiş ıspanakları ilave edip, harlı ateşte suyunu salmasına izin vermeden kavuralım.En son tuz ve baharatlarını ekleyip,karıştırıp ocaktan alalım.

   Ardından tavamızı biraz yağlayalım ve ilk yufkayı yayalım.Fazlalık kısmını tavadan sarkıtalım,en son üzerine kapatacağız.Yağ ve süt karışımından biraz döküp, ikinci yufkayı ve eğer tavanız büyükse kullanacaksanız üçüncü yufkayı birkaç parçaya bölelim.Böldüğümüz yufkaların tavayı kaplayacak kadar birkaç parçasını ikinci kat olarak atalım,tekrar yağ ve süt karışımından biraz döküp ıspanaklı harcımızın eşit bir şekilde tamamını yerleştirelim.ardından kalan yufkaları da harcın üzerini kapatacak şekilde kapatalım ,yağ ve süt karışımından döküp,kenarlardan sarkan yufkayıda üzerine kapatıp,kalan yağ ve süt karışımını da üzerine gezdirip,böreği ocağa alalım.Altının her yeri nar gibi kızarana kadar pişirelim,sonra  kapak yardımıyla tersini çevirip diğer yüzünü de kızartıp ocaktan alalım.

    Yalnız ben tavanız büyükse 3 adet kullanın dedim ama çok da kalın olmamasına dikkat edin içi hamur kalmasın,tava küçükse iki adet yufka,büyükse 2,5 yufka da kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun

Evet tariflerimiz bu şekildedir. Üç tarifte birbirinden pratiktir. Fırın temizleme derdi yok yufka açma derdi yok. Yapmanız gerekenleri ayrıntılı bir şekilde sıraladık. Açıkçası benim sizlere önerim peynirli tava böreği olacaktır. Nedeni ise patates haşlamakla uğraşacaksınız. Diğerinde ise ıspanak temizliğiyle :)

Ancak peynir hemen hemen kahvaltılarımızda mutlaka bulunur. Bu yüzden bu üç tarif arasında benim en çok kolayıma giden tarif peynirli tava böreğidir. Bu yüzden size önerimde peynirli tava böreği olacaktır.

Bu tarifler hoşunuza gittiyse tarif defterinize ekleyebilirsiniz unutmadan kendinize saklamayın arkadaşlarınızla paylaşmayı da ihmal etmeyin :)

Hangi böreği yaparsanız yapın ama mutlaka yanına mis gibi ayran eklemeyi unutmayın. börek en iyi ayranla yenir :)))