SONBAHAR YORGUNLUĞUNU ATAN SMOOTHİE TARİFLERİ

Son günlerde ismini beslenme programlarında çok duyduğumuz Smoothieler hem besleyici özellikleri ile hem de detoks etkileri ile beslenme programlarına dahil olmaktadırlar.

SONBAHAR YORGUNLUĞUNU ATAN SMOOTHİE TARİFLERİ

Sonbaharın en güzel günlerini yaşadığımız ve kışa adım atmaya başladığımız bu günlerde hazırlanabilecek sağlıklı ve lezzetli smoothieler ile baharın yorgunluğu atılabilir. Sonbaharın yaratmış olduğu yorgunluğu atmaya yardımcı olacak birkaç Smoothie tarifleri şu şekildedir.

Muzlu, Elmalı, yulaflı Smoothie

Bir adet küçük muz, bir adet küçük elma, 3 yemek kaşığı yulaf, bir çay kaşığı tarçın ve son olarak bir su bardağı yoğurt. Meyveler kesilme işleminden sonra blender içerisine alınarak üzeri için yulaf, yoğurt ve son olarak tarçın koyulduktan sonra karıştırıldıktan sonra Smoothie hazır hale geldikten sonra servis edilir.

Yeşil Smoothie

Taze nane birkaç dal, yarım adet avokado, yarım demet maydanoz, bir adet salatalık, soğuk yeşil çay bir su bardağı, bir buçuk halka dilim ananas. Ananaslar küçük olacak şekilde dilimlendikten sonra blenderin içine koyulur üzerine salatalık ve avokado eklendikten sonra son olarak blenderin içine nane, maydanoz ve soğutulmuş yeşil çay eklenerek blenderden geçirildikten sonra servise hazırlanır.

Detoks Smoothie

Bir adet muz, bir adet elma, iki avuç ıspanak, iki adet orta boy kivi, bir su bardağı su, beş altı dilim ananas. Elma, muz ve ananaslar küçük parçalara ayrıldıktan sonra üzerine diğer malzemeler de eklenerek blender den geçirilir ve Smoothie servise hazır hale geldikten sonra tüketime geçilebilir.