Sahur Yemeklerinde Hemencecik Hazırlanan Pratik Sahur Böreği Tarifi! Nar Gibi Kızarır

Hamur işleri Türk mutfağının en sevilen lezzetlerindendir. Şimdi sizlere ister hazır yufka ile ister el açması yufka ile yapılan sahurluk bir börek tarifi vereceğim..

Sahur Yemeklerinde Hemencecik Hazırlanan Pratik Sahur Böreği Tarifi! Nar Gibi Kızarır

Bazen açıkçası İftarda çok fazla yemek yapmama rağmen sahura pek bir şey kalmazsa börek yapmayı tercih ediyorum. Hazırlaması en kolay böreklerin tariflerini ise elimin altında bulunduruyorum.

Ramazan ayı geldiği için işinize yarayacak nefis bir börek tarifiyle karşınızdayım. Eminim ki sizlerde çok beğeneceksiniz.. İşte tarifimiz:

PRATİK SAHUR BÖREĞİ

Pratik Sahur Böreği Tarifi İçin Malzemeler Neler?

İç Harcı İçin:

  • 200 gr beyaz peynir
  • 1 yemek kaşığı ile domates salçası
  • 3 yemek kaşığı ile ince kıyılmış maydanoz

Diğer Malzemeler:

  • 1,5 su bardağı ile süt
  • 1/2 su bardağı ile zeytinyağı
  • 2 tane yufka

 

Pratik Sahur Böreği Tarifinin Püf Noktası Nedir?

Buzdolabımızda 20-25 dakika kadar böreği pişirmeden bekleterek daha çıtır börek elde edebilirsiniz.

Pratik Sahur Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

Bir kapta beyaz peyniri ezelim ve salçayı da ekleyerek ezelim. Maydanozları ince ince kıyalım. Salçalı peynirli karışımımıza maydanozları ilave edelim. İyi bir şekilde karıştıralım ve iç harcımızı hazırlayalım. Sütü ve zeytinyağını bir kaba alalım ve karıştıralım. Böreği pişireceğimiz tavayı yağlayalım.

Sütlü ve zeytinyağlı karışımdan 1 yemek kaşığı yufkamızı ıslatmak için kullanalım. 2. Yufkamızı dörde bölelim ve ilk çeyreğini tabanına yerleştirelim. Hazırladığımız iç harcı iyice yayarak tabana yerleştirelim.

Kalan hamurları aralarına sütlü karışımdan dökerek harcın üstünü kaplayalım. En altta kalan yufkayı tencerenin içerisine düzgünce örterek kapatalım. Kalan sıvı karışımımızı dökelim ve tavanın üzerini kapatalım. Kısık ateşte 10 dakika kadar pişirelim. Altını kontrol edelim ya da geniş bir tabak yardımı ile çevirerek diğer yüzünü de güzel bir şekilde pişirelim. Geniş servis tabağına alalım ve dilimleyerek sevdiklerimize sıcak sıcak servis edelim. Herkese afiyet olsun.