Saatlerce Tok Tutuyor Sahurda Yenilince Asla Susatmıyor Sütlü Mantarlı Çorba Tarifi

Sahurda genelde Türk mutfağının eşsiz çorbalarından tüketiriz. Ancak saatlerce tok tutan bir çorba tarifi vereceğim şimdi sizlere Sütlü mantarlı çorba tarifi

Saatlerce Tok Tutuyor Sahurda Yenilince Asla Susatmıyor Sütlü Mantarlı Çorba Tarifi

Genelde Sahurda daha hafif şeyler tüketmeye özen gösteririm. Açıkçası hamur işi gibi şeylerden uzak dururum. Bu yüzden şimdi sizlere nefis bir çorba tarifi vereceğim.

Sizlerde bu çorbayı yaparsanız saatlerce tok tuttuğunuz ve asla susatmadığını fark edeceksiniz. İşte nefis çorba tarifi ve malzemeleri .

Sütlü Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler Neler?

350 gr mantar
1 tane limon suyu
1 yemek kaşığı ile tereyağı
1 yemek kaşığı ile zeytinyağı
3 yemek kaşığı ile un
1 su bardağı ile süt
4 su bardağı ile su
1/2 tatlı kaşığı ile tuz
1 çay kaşığı ile iri çekilmiş karabiber
 

Sütlü Mantar Çorbası Tarifinin Pişirme Önerisi Nedir?
 

Eğer unla tereyağını kavurduğunuz sırada topaklanma olduysa blender yardımıyla pürüzsüz bir kıvama gelene kadar çekebilirsiniz. Afiyetler olsun!

Sütlü Mantar Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle 350 gr küp küp doğranan mantarları 1 tane limonun suyu ve üstünü geçecek kadar suyla birlikte haşlayalım. Ayrı bir tencerenin içinde 1’er yemek kaşığı ile tereyağı ve zeytinyağını eritelim. 3 yemek kaşığı ile unu ilave edelim ve güzel bir şekilde kavuralım. Hafif bir renk alan unun üstüne 1 su bardağı ile sütü yavaş yavaş ve sürekli şekilde karıştırarak ilave edelim.

4 su bardağı ile suyu, yarım tatlı kaşığı ile tuzu, 1 çay kaşığı ile karabiberi ve haşladığımız ve suyunu süzdüğümüz mantarları ilave edelim. Güzel bir şekilde karıştırarak kaynayana dek pişirelim. Çorbamız kaynamaya başladığın da ocağımızın altını kısalım, 5 dakika daha pişirdikten sonra sütlü mantar çorbamız servise hazır. Sevdiklerimize sıcak sıcak servis edebiliriz. Herkese afiyet olsun.