Püf Noktasıyla Dibi Tutmayan İmam Bayıldı Tarifi!

İmam bayıldı yemeği Türk mutfağının en ünlü yemeklerindendir. Tarifi son derece kolay olan İmam Bayıldı peki nasıl yapılıyor?

Püf Noktasıyla Dibi Tutmayan İmam Bayıldı Tarifi!

İmam bayıldı tarifi herkes tarafından merak ediliyor. Oldukça lezzetli bir yemek olan İmam Bayıldı özellikle Türk mutfağında en ünlü yemekler arasında yer alıyor. Biraz zahmetli olan bu yemeği en kolay şekilde nasıl yapabilirsiniz sizler için derledik.

İmam Bayıldı

İmam Bayıldı Tarifi İçin Malzemeler

8 adet orta boy patlıcan
4 adet soğan
12 diş sarımsak
3 adet domates
4 adet sivri biber
1 çay bardağıyla zeytinyağı
Tuz
Karabiber
2 tane kesme şeker
2 su bardağıyla sıcak su
Domates sos için malzemeler:

3 yemek kaşığıyla zeytinyağı
Yarım su bardağıyla rendelenmiş domates
1 tatlı kaşığıyla domates salçası
Üzeri için

Maydanoz yaprakları


İmam Bayıldı Nasıl Yapılır?

Öncelikle patlıcanlarımıza bir işlem uygulamadan önce çizgili şekilde soyalım. Patlıcanlarımızın acısını almak için tuzlu suda yaklaşık 10 dakika bekletelim.

Patlıcanlarımızı süzelim ve kurutalım. Soğanlarımızı soyalım ve küçük küçük doğrayalım. Sarımsakları soyalım, domateslerimizi küçük küçük doğrayalım, biberlerimizin içini temizleyip iki parçaya ayıralım ve onları da doğrayalım.

Bir tava alalım zeytinyağı döküp ısıtalım. Soğan ve tuzumuzu yerleştirip soteleyelim. Sarımsak, domates, biber, şeker ve karabiberi ilave edelim. Ocağımızın küçük gözünde yaklaşık 10 dakika pişirelim. Ayçiçek yağımızı bir tavada ısıtalım. Isınan yağa patlıcanlarımızı yerleştirelim ve her tarafını kızartalım. Kızaran patlıcanlarımızın yağını bir bez ya da peçeteyle çektirelim.

Patlıcanlarımızı geniş bir tencereye boşluklu bir şekilde yerleştirelim. Patlıcanlarımızın orta kısımlarını keselim ve hazırlamış olduğumuz harcı yerleştirelim. Tencerenin boş kalan kısımlarına 2 su bardağı sıcak suyumuzu ekleyelim. Kapağını kapatalım ve yaklaşık 25 dakika suyunu çekene kadar pişirelim.

Yemeğimiz pişerken biz de domates sosumuzu hazırlayalım. Bir tava alıp zeytinyağını ısıtalım. Rendelenmiş domatesimizi ve salçamızı ekleyelim ve biraz kaynatalım. Sosumuzu servis yapacağımız tabağa alalım üzerine patlıcanlarımızı yerleştirelim. İnce doğranmış maydanoz ya da dere otunu serpelim. Ve imam bayıldı hazır. Afiyet olsun.

İmam Bayıldı Nasıl Servis Yapılır?

İmam bayıldının yanına pirinç pilavı hazırlayarak afiyetle tüketebilirsiniz. Tekrar afiyet olsun.