Pek bilinmeyen ama yapan vazgeçemiyor! Domates reçeli tarifi

Domates reçeli, çok değişik reçel tarifleri arasındadır. Sabah kahvaltısında, çay saatlerinde kızarmış ekmek eşliğinde veya tatlı olarak da yenebilecek harika bir lezzettir.

Pek bilinmeyen ama yapan vazgeçemiyor! Domates reçeli tarifi

Domates reçelini ani gelen misafirlerinize küçük bir tabağın içine koyarak ikramda bulunabilirsiniz. Çok memnun edici olacaktır.

İlk olarak bademleri bir gece önceden suya koyalım. Ertesi gün kabuklarını soyalım. Daha sonra domatesleri yıkayalım ve kabukların ince ve özenli soyalım. Domatesleri kireç kaymağında bekletelim. İyice sertleşinceye kadar bekleyelim. İyice sertleşmiş olan domatesleri kireçten çıkaralım ve bol suda iyice yıkayalım.

Daha sonra domatesleri elimizle iyice kavrayarak alt kısımlarını delelim. Domatesleri çok dikkatli bir şekilde sıkalım ve içindeki suyu çıkaralım. Domateslerin suyu sadece açılmış olan delikten çıkmalı. Suyu sıkılmış olan domateslerin içine, kabukları soyulmuş olan bademlerden birer adet yerleştirelim.

Daha sonra küçük bir tencerede su ve şekeri koyalım ve kaynamasını bekleyelim. Yaklaşık olarak yarım saat kaynamasını bekledikten sonra, domatesleri suyun içine koyalım. Yarım saat kadar pişirdikten sonra, içine limon suyu koyalım. Şerbetin kıvama gelmesi ile ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım. Daha sonra reçelleri kavanozlara düzgün bir şekilde yerleştirelim. Afiyet olsun.

MALZEMELER

30 adet domates
30 adet taze badem
7 su bardağı şeker
4 su bardağı su
yarım adet limon suyu