Patlıcan Pişirirken Herkesin Yaptığı Hata Yağ Çekmemesi İçin Altın tüyo

Patlıcan Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden biri. Ancak bazı durumlarda yağ çekiyor. Sizi bu sorundan kurtaracak bir tarif tüyomuz var.

Patlıcan Pişirirken Herkesin Yaptığı Hata Yağ Çekmemesi İçin Altın tüyo

Genelde Patlıcanla yapılan yemekleri ben çok sevmekteyim. Bu yüzden Patlıcanla bir şeyler yapacak olsam mutlaka yağ çekmemesi için elimden ne geliyorsa yaparım.

Tadı gerçekten güzeldir bu sebzenin ancak tek sorunu işte yağ çekmesidir.

Üzülmeyin vereceğim yöntem sayesinde pişireceğiniz patlıcanlar asla yağ çekmeyecek! Bu tarif sırrını da her yerde bulamazsınız baştan söyleyeyim ::)

Patlıcanları Soyma işleminden sonra mutlaka tuzlu suda 10 dakika kadar bekletiniz. Bu yöntem sayesinde patlıcanlarınız kararma yapmayacak ve pişerken de asla yağ çekmek gibi bir durum söz konusu olmayacaktır. 

MISIR UNU YÖNTEMİ

Patlıcanları kızartırken yağ çekmemesi için başka bir yöntemse mısır ununa bulayarak onları kızartmaktır. Bu yöntem sayesinde de patlıcanlar asla yağ çekmeyecek ve de kuru olmayacaktır.

Üstelik mısır unu ile kızartılmış patlıcanlarda en az balık kadar lezzetli olacaktır :)

Yaz sebzeleri arasında en sevilen lezzetlerden biri olan patlıcanı eğer ziyan etmek istemiyorsanız sizde bu tarif sırrını mutlaka uygulayınız! Patlıcanınızın çok daha lezzetli olacağını sizlere şimdiden garanti ediyoruz.