Patlıcan Musakka Tarifi ve Yağ Çekmeden Pişirmenin Püf Noktası

Patlıcan Musakka Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. Peki bu lezzetli yemek yağ çekmeden nasıl yapılır?

Patlıcan Musakka Tarifi ve Yağ Çekmeden Pişirmenin Püf Noktası

Patlıcan Musakka Türk mutfağında en çok sevilen yemeklerden biridir. Genelde pilav yanına iyi giden bu yemeği yapmak ise çok basittir. Yapmak gereken aslında çok basit. Bugüne kadar hayatında hiç yemek yapmamış birisi bile patlıcan musakkayı kolaylıkla yapabilir.

Habertürk internet sitesinde Patlıcan musakkanın tarifine ilişkin tüm detaylar paylaşılmış. Açıkçası çok sayıda tarif denedim fakat yaptığım bu tarifle patlıcanların asla yağ çekmediğini gördüm. Sözü fazla uzatmadan sizlerle tarifi paylaşmak istiyorum. Denedikten sonra arkadaşlarınızla patlıcan musakka tarifini paylaşmayı unutmayın

MALZEMELER

4 adet patlıcan
750 gram kuşbaşı et (veya kıyma da olur)
1 adet domates
1 adet soğan
1.5 yemek kaşığı domates salçası
2-3 diş sarımsak
Sıvı yağ
Pul biber
Karabiber
Tuz

HAZIRLANIŞI

Dilimlediğiniz patlıcanları bir tencerede kızartın. Ardından soğanı yemeklik doğrayın ve kavurun. Soğan pembeleşince eti ilave edip suyunu çekmesini bekleyin. Ardından domates, baharat, salça ve sarımsakları tencereye ilave edin. Ardından etler pişene kadar bekleyin. Patlıcanları borcamın tabanına dizin ve pişen etleri üzerine ekleyin. Etlerin hizasına kadar su varsa su eklemeyin ancak etlerin hizasından az su varsa borcamın içine sıcak su ekleyin ve fırına verin. 15 dakika pişirdikten sonra servise hale getirebilirsiniz.

Afiyet olsun...