Ölçüsü ve kıvamı hiç şaşmayacak lezzetli Şambaba tatlısı tarifi

Şambaba tatlısı çok özel çeşitler arasında yerini alır. Özellikle bayram ve özel günlerimizde yapabilir ve gelen konuklarımıza gönül rahatlığıyla ikram edebiliriz.

Ölçüsü ve kıvamı hiç şaşmayacak lezzetli Şambaba tatlısı tarifi

Şerbetli tatlılar içine görünüm ve lezzet olarak çok doyurucudur ve ağızlarda muhteşem bir tat bırakır. Büyük küçük herkesin severek yiyeceği şam balını mutlaka yapıp yemeliyiz.

İlk olarak unu düz ve geniş bir tepsiye koyalım ve ortasını havuz gibi açalım. Mayayı ve sütü una yedirerek karıştırmaya başlayalım. Karıştırırken yumurtaları kıralım, tereyağını eritelim ve ilave edelim. Pudra şekerini de ekleyip karıştırmaya devam edelim. Bütün malzemeleri birbirine iyice yedirinceye kadar yoğurma işlemine devam edelim.

Elde ettiğimiz hamurun üzerine nemli bir bez örtelim ve biraz dinlenmesini bekleyelim. Bizde hazırlamış olduğumuz şambaba kalıplarını yağlayalım. Dinlenmiş olan hamurumuzu kalıpların yarısına kadar koyalım. Kalıbın içinde de biraz kabardıktan sonra, önceden ısıtılmış fırına sürelim ve gevrekleşinceye kadar pişirelim.

Tatlımız pişerken şerbetini hazırlayalım. derin bir tencereye su, limon ve şeker ekleyip kaynatmaya alalım. İstediğimiz kıvama gelince ocaktan alalım ve ılımaya bırakalım. Pişmiş olan şambalını kalıplardan çıkaralım ve şerbetin içine atalım. Şerbetini çekinceye kadar bekleyelim. Daha sonra üzerine ceviz serpip servise sunalım. Afiyet olsun.

MALZEMELER

yarım kg. un
1 paket maya
4 adet yumurta
1 su bardağı ceviz
100 gr. tereyağı
1 kahve fincanı pudra şekeri
600 gr. toz şeker
4 su bardağı su
yarım adet limon