Mis Gibi: Kavurmalı Yumurta Tarifi

Kavurmalı yumurta nasıl yapılır? Tam kıvamında Mis Gibi: Kavurmalı Yumurta Tarifi

Mis Gibi: Kavurmalı Yumurta Tarifi

Bugün sizlere Kavurmalı yumurta tarifi vereceğiz. Tadı damağınızda kalacak bir tarifimiz..

Kavurmalı Yumurta Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram kavurma
  • 2 tane büyük boy yumurta
  • Yarım çay kaşığı ile tuz

Servisi için:

  • 1 tatlı kaşığı ile kırmızı pul biber

Kavurmalı Yumurta Tarifinin Pişirme Önerisi Nedir?

İsteğe göre yarım tatlı kaşığı tereyağında yemeklik doğradığımız kuru soğanı kavurduktan sonra kavurmayı ekleyip ardından yumurtaları pişirebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kavurmalı Yumurta Tarifi Nasıl Hazırlanır?

Öncelikle blok şeklinde kesilen kavurmayı elimizle veya bir bıçağın yardımıyla minik parçalara ayıralım. Kullanacağımız tavayı veya sahanı ocağa alalım ve kızdıralım. Kavurma parçalarını renk alıncaya kadar ve yağını bırakana kadar orta ateşte güzelce kavuralım.

Tüketecek kişi sayısıyla orantılı şekilde kullanacağınız kadar yumurtanın sarısını dağıtmadan özenli şekilde tek tek sahana kıralım. Yumurta beyazlarının tavanın tamamına yayılmasını sağlayalım. Tuzu da yumurtaların üstüne gelecek bir şekilde serpiştirelim. İsteğe göre tavanın üstüne büyük boy bir cam kapak kapatabilirsiniz. Yumurta beyazları koyulaşıp sarıları ise göz göz olana dek yumurtaları kısık bir ateşte pişirelim.

Pişen kavurmalı yumurtayı servis tabağında ya da direkt olarak tavada sıcak sıcak sevdiklerinize servis edebilirsiniz. Yumurtalara mis gibi ekmekleri banıp tadına varabilirsiniz. Herkese afiyet olsun!

Kavurmalı Yumurta Tarifinin Servis Önerisi Nedir?

Kavurmalı yumurtayı arzunuza göre sıcacık bir ekmek, simit ya da bazlamayla ve mis gibi demlenmiş bir çayla tüketebilirsiniz. Afiyet olsun!