Lokum gibi pişirme ve lezzet sırrıyla. Tavuk ciğeri sote tarifi

Tavuk ciğeri sote, hafif bir yemek çeşidi olduğu için, her daim severek yenilebilir. Çocuklara yedirmek için tercih edebileceğiniz tavuk ciğeri sote, oldukça lezzetlidir.

Lokum gibi pişirme ve lezzet sırrıyla. Tavuk ciğeri sote tarifi

Akşam yemeğinde çabucak yapılabilecek ve pratik bir lezzet oluşturabileceğiniz tavuk ciğeri sote, damaklarda lezzet bırakacaktır.

İlk olarak tavuk ciğerini bol suda ezmeden iyice yıkayalım. Daha sonra tencereye yemek yağını koyup, üzerine soğanları ince ince kıyalım. Pembeleşene kadar kavuralım. Soğanlar pembeleşince biberleri doğrayalım, domateslerin kabuğunu soyup tencereye küçük küp şeklinde doğrayalım.

Daha sonra içine tuz ve karabiber ekleyelim. Bir miktar su koyup hafifçe kaynatalım. Ayrı bir yerde tavuk ciğerini yıkamış olduğumuz sudan süzgece koyarak, iyice suyunu çekmesini bekleyelim. Süzdükten sonra iki veya üç parçaya bölerek tencereye ilave edelim.

Bütün malzemeleri hafif ateşte çevirelim ve hepsini harmanlayalım. Maydanozları da yıkayalım ve temizleyelim. İyice pişmiş olan tavuk ciğerini güzelce sote ettikten sonra, servis tabağına alalım ve üzerine maydanoz ekleyip sıcak olarak servise sunalım. Yanında tavuk suyundan yapılmış bir pirinç pilavı, harika bir lezzet olacaktır. Afiyet olsun.

MALZEMELER

500 gr. tavuk ciğeri
2 yemek kaşığı yağ
3 adet sivri biber
yarım demet maydanoz
2 adet domates
1 fincan kızartma yağı
tuz, karabiber