Lokum Gibi Bir Nohut Yemeğinin Sırrını Açıklıyoruz! Lokantalardaki gibi nefis Nohut tarifi

Kuzu etli nohut yemeği kimsenin hayır diyemeyeceği bir lezzettir. üstelik yapılışı son derece basit olan nohut yemeğini lokantalar çok daha iyi yapmaktadır. Şimdi sizlere nefis bir nohut tarifi vereceğim

Lokum Gibi Bir Nohut Yemeğinin Sırrını Açıklıyoruz! Lokantalardaki gibi nefis Nohut tarifi

Lokantalardaki gibi nefis nohut yemeği yapmayı öğreneli çok olmadı. Pandemi döneminde  lokantalar kapalı olunca ne var ne yok evde yapmaya başladım.

Bu sayede bir çok lokanta yemeğini öğrendim. Nedeni ise uzun yıllar turizm işinde çalışmış olan erkek kardeşimdi.

Bana açıkçası yemek konusunda her şeyi o öğretti :))) Şimdi sizlere lokum gibi bir nohut yemeğinin sırrını vereceğim

Kuzu Etli Nohut Tarifinin Malzemeleri Neler?

  • Yarım kg nohut
  • 250 gr kuşbaşı kuzu eti
  • 1 tane büyük boy soğan
  • 4 yemek kaşığı ile zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı ile biber salçası
  • 1 yemek kaşığı ile domates salçası
  • 4-5 su bardağı ile içme suyu

Kuzu Etli Nohut Tarifinin Püf Noktası Nedir?

Ben pişirme işlemini normal bir tencerede yaptım. Düdüklüde yapacaksanız eğer suyu kontrol etmeniz gerekir. Daha az pişirme süresi olacağından nohutların dağılmamasına özen gösteriniz.

Kuzu Etli Nohut Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle 1 gece önceden nohudu içme suyu ile ıslatalım ve bekletelim. Ertesi sabah beklettiğimiz suyu süzelim ve yeni suyu ekleyerek tekrar bekletelim. (Bu iki aşamada nohudun gazını iyi bir şekilde çıkartmış oluyoruz.)

Tenceremize önce zeytinyağını ekleyelim. Hafif kızdırdıktan sonra eti ilave edelim ve güzelce kavuralım. Daha sonra yemeklik doğradığımız soğanı ekleyelim ve hafif pembeleşinceye dek kavuralım. Daha sonra 1 yemek kaşığı ile salçayı ekleyelim ve bir taşım çevirelim. Su da bekleyen nohudu süzelim ve içerisine ilave edelim. Suyunu da ekleyip nohutlar yumuşayana dek pişirelim. Sevdiklerimize sıcak sıcak ikram edebiliriz. Herkese afiyet olsun.

Kuzu Etli Nohut Yemeğinin Servis Önerisi Nedir?

Yanına salata ve pilav yaparak servis edebilirsiniz. Tatlı olarak da cevizli kadayıf tatlısı yapabilirsiniz. Dondurmanın eşliğinde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.