Lokum gibi bir lezzet! Damakları çatlatan Dalyan köfte tarifi

Dalyan köfte, her daim kolayca yapılabilecek ve hepimizin çok sevdiği tatlar arasındadır. Pratik bir şekilde yapılacak akşam yemeğimiz, özellikle çocuklarımızı sevindirecek bir lezzettir.

Lokum gibi bir lezzet! Damakları çatlatan Dalyan köfte tarifi

Ekmek arası, salata veya pilav yanında bir bardak ayran eşliğinde yenebilecek ve tadına doyulamayan bir köftedir.

İlk olarak derin bir kabın içine soğanları soyalım ve rendeleyelim. İçine kıyma, biber, bayatlamış ekmek ve kıymayı ekleyip yoğurmaya başlayalım. Bu arada bezelyeleri ve havuçları temizledikten sonra haşlanması için, su dolu bir tencereye koyalım. Kıymamızı yoğuralım ve macun kıvamına gelince toparlayalım.

Daha sonra el yordamıyla 2 cm. kalınlığında kare şekil verelim. Diğer taraftan haşlanmış olan bezelyeleri süzelim ve soğuduktan sonra, açmış olduğumuz kıymanın içine koyalım. Haşlanmış olan havuçları da küp şeklinde doğrayalım ve kıymanın içine atalım. Daha sonra kıymamızı rulo halinde saralım.

Kıymayı rulo şeklinde sardıktan sonra, dikdörtgen bir bor camın içine yerleştirelim. Önceden ısıtılmış fırına sürelim. Köftemiz piştikten sonra, altında birikmiş olan suyu alalım. Daha sonra küçük bir tavanın içine domatesleri rendeleyelim ve çok az pişirelim.

İçine unu da ilave edip orta hareketli ateşte pişirmeye devam edelim. Kıvamlı bir sos olunca altını kapatalım ve köftelerimizi servise sunarken, üzerinde sosumuzu gezdirelim. Yemeğimizi servis tabaklarına alıp ikrama sunabiliriz. Afiyet olsun.

MALZEMELER

1 kg. az yağlı kıyma
2 adet soğan
2 adet yumurta
bayatlamış yarım ekmek içi
1 su bardağı bezelye
2 adet havuç
2 adet domates
1 kahve fincanı un
tuz, karabiber