Lezzetli Makarna Yapmak Bu Tarifle İmkansız Değil En Lezzetlisinden Soslu Makarna Tarifi

Makarna Türk mutfağında mutfağımızın vazgeçilmezlerinden biridir. Millet olarak makarnayı çok severiz. Mutfağımızda çok çeşitli makarna vardır ama ana olarak iki çeşit makarna vardır.

Lezzetli Makarna Yapmak Bu Tarifle İmkansız Değil En Lezzetlisinden Soslu Makarna Tarifi

El yapımı makarna ve hazır makarna. Makarnaları pişirilmesi hemen hemen birbirine yakındır. Suyu kaynatırsın, makarnayı koyar haşlarsın makarna pişmiştir. Sos önemlidir, yapılacak sosla makarnaya lezzet katarsın. Her damak zevkine göre sos yapılabilir. Bu tarifimiz de soslu hazır burgu makarna yapacağız. Sos malzemeleri makarnanın miktarına ve damak zevkine göre farklılık gösterir ve azlık çokluk miktarı değişebilir.

      Şimdi makarnanın ve sosun yapılışına başlayabiliriz.

Makarnayı haşlamak için uygun bir tencereye yeteri kadar su doldurduktan sonra kaynamaya bırakırız. Suya tuz koyarız, tuzun miktarı kişye göre, kişinin sağlık durumuna göre, damak zevkine göre değişebilir.

Tuzunu erken atarız zira tuzlu suyun kaynama derecesi düşük olduğu için daha erken kaynayacaktır.

Bazı hastalara tuzlu gıdalar iyi gelmediği için miktarı ona göre ayarlanmalıdır. Kaynayan suyun içine makarna dökülür ve haşlanmaya bırakılır. Makarnanın pişme kıvamı damak zevkine göre değişebilir. Kimi sert kimi yumuşak kıvamı sever. Makarna yeteri kıvamda haşlandıktan sonra hazırlanan sos ilave edilerek karıştırılır ve servise hazır hale getirilir.

      Sosun hazırlanışı:

Sos malzemelerinin miktarı damak zevkine göre farklılık gösterebilir. Malzemeler: 1.Yağ ( sıvı, margarin, veya tereyağ), 2.Kuru soğan, 3.Domates veya salça, 4.Yumurta, 5.Pul biber, Karabiber, 6.İsteğe göre patates ve havuç kullanılabilir. 7.Yeşil sivri biber, 8.Kıyma.

 

Hazırlanışı: Soğan, domates, patates, yeşil sivri biber ve havuç ince ince doğranır, yumurta güzelce çırpılır. Soğan yağda kavrulur ve biber ilave edilir. İsteğe göre kıyma kullanılabilir. Patates ilave edildikten sonra güzelce kavrulur.

Salça kullanılmışsa çok az su ilave edilir, salçanın iyice dağılması için. Kavrulan sosa çırpılan yumurta ilave edilir, yumurta piştikten sonra pul biber ve karabiber ilave edilir. İsteğe göre sos birazcık sulandırılabilir. Sos hazırlandıktan sonra makarna ile karıştırılarak servise hazır hale getirilir. Afiyet olsun.

      Not: Tarifini verdiğimiz yemekler ve malzemeler her zaman kişinin zevkine ve damak tadına göre azlık çokluk ve malzeme çeşitliliği olarak değişiklik gösterebilir. Çünkü biz standart yemeklerin dışında değişik tatlar arıyoruz. Zengin olan mutfağımızın daha da zenginleşmesi için katkıda bulunmaya çalışıyoruz.