Lezzetine doyum olmuyor beğeniler yıkılıyor Fırında tavuklu makarna tarifi

Lokum gibi yumuşacık lezzetiyle Fırında tavuklu makarna tarifi

Lezzetine doyum olmuyor beğeniler yıkılıyor Fırında tavuklu makarna tarifi

Tavuklu fırın makarna, günün her saati severek yenilecek harika bir lezzettir. Makarnayı hepimiz severek yeriz. Bizi zor zahmetlerden kurtarır ve her çeşidiyle bizi mutlu eder. Hatta davetli misafirlerimize yapıp gönül rahatlığıyla ikramda bulunabiliriz. Çocuklarımızın da severek tükettiği, tavuklu fırın makarnayı, sık sık yapabiliriz.

İlk olarak sıvı yağda yemeklik olarak doğranmış soğanlar kavrulur. Daha sonra küp küp doğranmış havuç, bezelyeler koyulur. Daha sonra önceden haşlamış olduğumuz tavuklar küp şeklinde doğranır ve tencereye ilave edilir.

Diğer taraftan derin bir tencereye su koyalım ve kaynamaya bırakalım. Tuz da ilave edelim ve makarnaları içine ekleyelim. Makarnalar haşlanırken, beşamel sosunu hazırlayalım. Bu arada tavuk harcını devamlı karıştıralım ve kavrulmasını bekleyelim.

Haşlanmış olan makarnaları süzelim ve fırın kabına makarnaların yarısını koyalım. Üzerine kavrulmuş tavuk harcı yerleştirelim ve beşamel sosun yarısını yayalım. Daha sonra kalan makarnaları da yerleştirelim ve diğer kalan sosu da ekleyelim. Eşit miktarda dağıttığımız beşamel sosu, düzgün bir şekilde yayalım.

Önceden ısıtılmış fırına tepsimizi sürelim ve pişmeye yakın rendelenmiş kaşar peynirlerini ilave edelim. Birkaç dakika daha bekleyelim ve kaşarların erimesini sağlayalım. Daha sonra fırından çıkarıp sıcak olarak dilimleyip servise sunalım. Afiyet olsun.

MALZEMELER

1 adet tavuk göğsü
1 adet soğan
1 kutu konserve bezelye
1 adet havuç
1 paket makarna
Beşamel sos
Kaşar peyniri
Sıvı yağ