Köftem güzel olmuyor diye üzülenlere anne elinden püf noktasıyla Akçaabat Köftesi Tarifi

Türk mutfağının en lezzetli köftelerinden birisi olan Akçaabat Köftesi evde nasıl yapılır? Şimdi tarifini vereceğiz.

Köftem güzel olmuyor diye üzülenlere anne elinden püf noktasıyla Akçaabat Köftesi Tarifi

Yöresel lezzetlerden biri olan Akçaabat köftesi tadı ve lezzeti ile meşhur olan Karadeniz’e özgü bir lezzettir. Trabzon Akçaabat ilçesine özgü bir tat olarak beğenilen yemek çeşitleri arasında yerini almıştır. Öncelikle Akçaabat köftesi için gerekli malzemeleri hazırlayarak yemeğin yapılışına geçebilirsiniz.

Akçaabat Köftesi İçin Malzemeler

  • 300 gram iç yağ
  • 1 buçuk kilo dana yağsız kıyma
  • 300 gram bayat ekmek içi ya da galeta unu
  • 6-7 diş sarımsak
  • Tuz
  • Yarım çay bardağı maden sodası

Akçaabat Köftesi Tarifi Yapılışı

Yağı ve kıymayı makinede çekip içine sarımsak ve ekmekleri de ilave edip tekrar makinede çekin. Kıymayı tezgâha koyarak 15 dakika alarak ezerek yoğurmaya devam edin. Yumuşak bir köfte elde etmek için sade maden sodası katarak 2-3 dakika daha yoğurun. Köfte hazır hale gelince topak şekilde parçalar alarak elinizi ıslatarak yuvarlayıp yassı şekilde köfteler yapın. Köftelerin fazla kalın olmamasına dikkat ederek köfteleri hazırlayın. Hazırlanan köfteleri streç film ile kaplayarak birkaç saat dolapta dinlenmeye bırakın. Mangalda hazırladığınız köftelerden Akçaabat köftesi elde ederek sıcak olarak servis yapabilirsiniz.

Muhteşem Akçaabat köftelerinin lezzetini sevdiklerinize sunabilirsiniz. Yöresel lezzetin tadını unutamayacağınız Akçaabat köftesinin yapımında bazı püf noktalarına dikkat ederseniz lezzetli bir Akçaabat köftesi elde edebilirsiniz. 

Akçaabat Köfte Püf Noktaları Nelerdir?

Akçaabat köftesi hazırlarken önemli olan kıymanın iyi bir şekilde yoğurulmuş olmasına dikkat etmenizdir. Dolapta saklamak isterseniz mutlaka birbirine yapışmayacak şekilde streç filmle saklamanız ve yerleştirmenizdir. 

Köftenin yumuşak olması için sade maden sodası kullanarak köftenizin yumuşak ve lezzetli kıvamda olmasını sağlayabilirsiniz. Akçaabat köftesinin yanında isteğe göre patates kızartması ve pirinç ya da bulgur pilavı hazırlayarak köftenizin yanına koyarak servis edebilirsiniz. Muhteşem lezzeti ile Akçaabat köftesini dondurucuda saklayarak istediğiniz zaman sıcak olarak pişirip servise sunabilirsiniz.