İster kahvaltıya ister çay yanına harika bir lezzet lokum gibi yumuşacık tahinli pide tarifi ve malzemeleri

Tahin Türk mutfağının en sevilen besinlerindendir. Peki siz hiç tahinli pide denediniz mi? İşte ağızda lokum gibi eriyecek pide tarifi

İster kahvaltıya ister çay yanına harika bir lezzet lokum gibi yumuşacık tahinli pide tarifi ve malzemeleri

Pide yaparken vazgeçilmeziniz olacak enfes bir tarifle karşınızdayız. Çoğu zaman pide yaparken ben bu tarifi yapmaktayım.

Tahin en sevdiğim besinlerden biridir. Tahinli pide de yine öyle.

Tahinli Pide

Malzemeler:

  • Su 
  • Un
  • Margarin
  • Tahin  
  • Tuz 

Yapılışı: 

Unu suyla karıştırın ve hamur haline getirin, mayalanması için bekletin, Kabaran hamura margarin ve tuz katarak iyice yoğurun ve elinizle hamuru yufka biçiminde açın. Açılan yufkanın üstüne tahin dökün ve elinizle yedirin, bu işlemi tekrarlayın  tahinin hamura yedirilmesini sağlayın. Daha sonra hamuru yuvarlayın birer pide olacak şekilde kesip bezeler oluşturun. Oluşturduğunuz bezeleri bir bez üzerine alın, dinlenmeye bırakın. Kıvama gelince bezeleri el ile şekillendirin, orta sıcaklıktaki fırına sürün. Servis için fırından çıkarılan pideler dinlenmeye bırakılır. İlk sıcağı çıktıktan sonra dilimleyerek servis yapılır. Tahinli pideleri soğuk olarak da tüketebilirsiniz. Uzun süre bekletmek istiyorsanız, buzdolabına koyup tüketeceğiniz zaman ısıtıp servis yapabilirsiniz.