İçmelere doyamayacağınız sağlık deposu bir tarif: Tam ölçülü Kuşkonmaz çorbası

Eski Mısır'da kuşkonmaz, tedavi amaçlı kullanılan mucize bir yiyecek olarak biliniyordu. Şimdi de kuşkonmaz, mutfaklarınıza şifa dağıtan bir çorba olarak konuk olacak. Tam ölçüsüyle sizi kimselere rezil etmeyecek, damaklara hitap edecek bu güzel lezzet karşısında mest olacaksınız.

İçmelere doyamayacağınız sağlık deposu bir tarif: Tam ölçülü Kuşkonmaz çorbası

Geleneksel mercimek, arpa şehriye, ezogelin gibi çorbalardan sıkıldıysanız tam yerindesiniz. Kuşkonmaz gibi bir şifa kaynağını mutfağınıza sokmak için harika bir gün. Eski Mısır'da insanların tedavisinde kullanılan kuşkonmazın ne kadar sağlıklı olduğunu tartışmaya gerek bile yok. Rengiyle ve tadıyla sebzeler arasında fark yaratan kuşkonmaz, biraz pahalı olduğu için tercih edilmiyor. Ama çorba olarak tüketeceğiniz için az miktarda alarak hem ekonomik olarak tasarruf edebilir hem de farklı bir lezzete sofranızı açabilirsiniz.

25 dakikada pişirebileceğiniz, tam ölçülü kuşkonmaz çorbasını vereceğimiz malzemelerle hazırlayabilirsiniz. Bu malzemelerle yapacağınız çorba tam olarak 5 kişiye göre olacaktır. Kişi sayınıza göre porsiyonları azaltıp, artırabilirsiniz. Unutmadan hatırlatmak da fayda var, alacağınız kuşkonmazlar gevşek değil kırılgan yapıda olmalıdır. Nemli ve rengi parlak olan kuşkonmazlar taze olacağı için daha güzel bir lezzet sunacaktır.

Kuşkonmaz Çorbası Malzemeleri

  • 1 demet kuşkonmaz
  • 1,5 yemek kaşığı buğday unu
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 su bardağı et suyu
  • 3 yemek kaşığı krema
  • Çeyrek çay kaşığı toz biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Kuşkonmaz Çorbası Tarifi

  1. Kuşkonmazların dış kabuğunu soyun ve kuşkonmazları halka halka doğrayın.
  2. Bir tencereye tereyağını ekleyin.
  3. Doğranmış kuşkonmazları tereyağında 4 dakika kavurun.
  4. Ardından unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
  5. Unun rengi döndükten ve kokusu çıktıktan sonra, krema ve et suyunu hafif hafif ekleyerek çırpma teliyle çorbayı karıştırın. Bu noktada topaklanmasına engel olmak en önemlisi.
  6. Karabiber, tuz ve kırmızı biberi de ekleyin.
  7. Kısık ateşte 15 dakika boyunca ağır ağır pişirin. Süre bitiminde ocağın altını kapatın ve kaselere alarak sunumunu yapın.
  8. İsterseniz küçük parçalar halinde maydanoz ile süsleyebilir ya da tereyağıyla toz biber kavurarak üstüne ekleme yaparak görselini güzelleştirebilirsiniz.
  9. Şimdiden afiyet olsun!