Evde Taş gibi yoğurt mayalamanın püf noktası! Tam ölçüsünde yoğurt tarifi

Yoğurt Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden biridir. Ev yoğurdu hem lezzeti hem de besin değeri açısından tüketilmesi gereken bir yoğurt türüdür. Peki evde yoğurt nasıl yapılır. İşte tarifi

Evde Taş gibi yoğurt mayalamanın püf noktası! Tam ölçüsünde yoğurt tarifi

Yoğurt, çok yararlı bir besin olduğu için ailece hemen her gün tüketilmesi gerekir. Küçük büyük demeden içine pudra şekeri veya bal ilave ederek yiyebiliriz. Son derece vitaminli olan ev yoğurdunu özellikle bebek ve çocuklarımıza kendimiz yapıp yedirmeliyiz. Çok daha sağlıklı olan ev yoğurdu, hazırlardan da lezzetlidir.

İlk olarak geniş ve derin bir tencerenin içine sütü koyup orta dereceli ateşte kaynatalım. Üzeri kaymaklaşana kadar kaynamasını bekleyelim. Daha sonra süt kabarmadan ateşten alalım. İyice kaynamış olan sütü kontrol edelim ve ılıyıp ılımadığına bakalım.

Sütümüz yeteri kadar ılımış ise, maya olarak kullanacağımız yoğurdu, sütün içine ilave edelim ve karıştıralım. Hangi kabın içine yoğurt yapmayı düşünüyorsak, o kaba yoğurt karışımlı sütü boşaltalım. Kabımızı tepsinin üzerine koyalım ve üstlerini hava almayacak şekilde kalın bir örtü ile kapatalım.

Kapattıktan sonra tekrar başka bir örtü ile örtelim. Daha sonra bu şekilde 15 saat bekletelim. Oda sıcaklığında olmasını sağlayalım. Yoğurdumuzu yaklaşık olarak 15 saat sonra kontrol edelim ve kıvama gelmiş ise örtülerini açalım. Daha sonra buzdolabına kaldıralım ve ne zaman istersek tüketelim. Arzuya göre küçük kaselere koyup bu şekilde mayalayabiliriz. Böylece tekrar kaselere koymamıza gerek kalmaz. Afiyet olsun.

MALZEMELER

1 litre süt
4 yemek kaşığı yoğurt