Et pişirirken bir tutam ekleyin - Ete lezzet katıp çok daha iyi pişmesini sağlıyormuş

Et pişirirken etin çok daha lezzetli olmasını sağlamak zor değil! İşte bilmeniz gerekenler

Et pişirirken bir tutam ekleyin - Ete lezzet katıp çok daha iyi pişmesini sağlıyormuş

Et pişirirken bilmeniz gerekenler. Et kavururken herkes lokum gibi olmasını ister. Ağızda dağılan lokum gibi et pişirmek ise sanıldığı kadar zor değil.

Kırmızı et fiyatları almış başını gidiyor. Vatandaş aldığı kırmızı etin çok daha lezzetli olmasını istiyor. Bu yüzden et pişirirken aşçılık sırları bir adım daha öne çıkıyor.

Halk TV'de yer alan bir içerikte; Et pişirmenin incelikleri paylaşıldı. Eğer sizlerde et pişirirken bu sırrı denerseniz pişireceğiniz et çok daha lezzetli olacak.

Lokum gibi et nasıl pişirilir? Et pişirirken içine hangi malzemeler eklenir? İşte öğrendiğinizde çok şaşıracağınız detaylar.. Mutlaka et pişirirken bu yöntemleri deneyin

Kırmızı et pişirmenin inceliklerini bilmek gerekiyor. Eti lezzetlendiren bir kaç küçük püf nokta var;

Öncelikle etinizin içerisine evde varsa mutlaka tereyağ ekleyin. Tereyağ etin çok daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.

Kavurma yaparken bir çok aşçı kuyruk yağı öneriyor. Etin içine bir tutam eklenen kuyruk yağı ete lezzet katıyor. Etin çok daha iyi pişmesini sağlıyor.

AYÇİÇEK YAĞINDAN UZAK DURUN!

Ayrıca aşçılar et pişirirken kesinlikle ayçiçek yağını önermiyor. Eğer illa sıvı yağ kullanacaksanız zeytinyağı kullanabilirsiniz.

MÜKEMMEL ET NASIL KIZARTILIR?

Gerekli malzemeler;

Yarım kg jülyen doğranmış biftek

6 çorba kaşığı zeytinyağı

1 çorba kaşığı kuru kekik

1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber

2 adet patlıcan

5 adet küçük boy patates

Yarım kg çarliston biber

Yeteri kadar tuz

Et kızartma tarifi;

Bifteği 2 çorba kaşığı zeytinyağı, kekik ve toz kırmızıbiber ile iyice harmanlayıp 30 dakika buzdolabının alt rafında dinlendirin. Etinizin lokum gibi pişmesi için eti mutlaka dinlendirmek gerekiyor. Daha sonra yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp soteleyin. Tavayı önceden iyice ısıtmayı ihmal etmeyin. Diğer taraftan kabuklu şekilde dörde bölünmüş patlıcanı, elma dilimi doğranmış patatesi ve ikiye kesilmiş biberleri geniş bir kaba alın. Üzerine kalan 4 çorba kaşığı zeytinyağını ve tuzu ilave edip harmanlayın. Eğer varsa biraz kuyruk yağı yoksa tereyağ ekleyebilirsiniz. Fırın tepsisine alıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana dek pişirin. Servis tabağının ortasına eti, kenarlarına da sebzeleri yerleştirip sıcak olarak servis yapın. Dilerseniz fırına sürerken domateste dilimleyebilirsiniz. Bu etli kızartma tarifi vazgeçilmeziniz olacaktır.

Önemli bir uyarı daha; Et pişirirken mutlaka taze et kullanın. Dondurulmuş et tüketmeyin. Hem sağlıklı değil hem de lezzetli değil.

Lezzetli bir et pişirmek için mutlaka etin taze olması gerekmektedir.

220109.jpg

MADEN SUYUYLA ET NASIL PİŞİRİLİR?

Öte yandan et pişirirken maden suyu formülünü de deneyebilirsiniz. Maden suyuyla pişirilen et lokum gibi oluyor.

Maden suyu etin lokum gibi olmasını sağlar. Peki maden suyuyla et kavurma nasıl yapılacak?

Et Kavurma İçin Malzemeler

1 kg dana kuşbaşı
1 şişe maden suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz

Gazeteilksayfa.com sitesinde yer alan bir içerikte; Maden suyuyla yapılan lokum gibi et tarifinin detayları paylaşıldı. İşte bilmeniz gerekenler

Maden suyuyla kavurma nasıl yapılır?


Isınan tavanın içerisine kuşbaşı doğranmış etimizi alalım ve rengi dönüp kendi suyunu çekinceye kadar kavuralım.
Suyunu çektikten sonra maden suyunu ilave edelim. Karıştırdıktan sonra tereyağını ve sıvı yağı ekleyip tencerenin kapağını kapatıp etler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
Maden suyunu çektikten sonra tuzunu serpip ocaktan karıştırıp ocaktan alalım. Afiyet olsun.

Evet maden suyuyla et kavurma tarifi bu şekildedir. Et pişirirken sizlerde bu yöntemi uygulayın. Böylelikle pişireceğiniz et çok daha lezzetli olacaktır. Şimdiye dek deneyen herkes pişirdiği etin çok daha lezzetli olduğunu söylüyor.

Fotoğraf: Youtube - Mutfağa dair kanal

İlgili Haberler