Erişteli Kırmızı Mercimek Çorbası Tarifi ve püf noktası...

Erişteli Mercimek Çorbası Türk Mutfağının bilinmeyen çorba çeşitlerindendir. Peki nasıl yapılır..

Erişteli Kırmızı Mercimek Çorbası Tarifi ve püf noktası...

Hayatımızı devam ettirebilmek ve günlük hareketlerimizde gerekli enerji ihtiyacını karşılayabilmek için yemek yememiz gerekir. Karbonhidrat, protein ve yağ olmak üzere üçe ayrılan makro besinler vücudumuzun ihtiyaç duyduğu bu enerjiyi karşılamamıza yardımcı olur.

Önümüze sunulan yüzlerce besin çeşidi ise yemek pişirmemizi sağlar. Farklı enerji miktarlarına ve besin değerlerine sahip pek çok yemek pişirmek mümkündür. Ancak bazen günlük hayatın koşuşturmasından ya da farklı nedenlerle hangi yemeği yapacağımıza karar veremeyiz.

Bazen ise alternatif bir yemek bulsak bile bu seferde tatlı konusunda kararsız kalabiliriz. Bu kararsızlığa bir nebze çözüm olması açısından çok lezzetli ve kısa sürede çabucak hazırlayabileceğiniz bir çorba olan erişteli kırmızı mercimek çorbası tarifini sizlerle paylaştık.

Peki, erişteli kırmızı mercimek çorbası nedir? Erişteli kırmızı mercimek çorbası malzemeleri nelerdir? Erişteli kırmızı mercimek çorbası nasıl yapılır? Bu ve bunun gibi akla gelebilecek tüm soruları cevaplandırmaya çalıştık. Hep birlikte inceleyelim.
Erişteli Kırmızı Mercimek Çorbası Malzemeleri

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım su bardağı erişte
  • Sıcak su
  • Tuz

Erişteli Kırmızı Mercimek Çorbası Yapılışı
İlk aşamada sıvı yağı tencereye alın ve salçayı da ekleyerek iyice karıştırın. Daha sonra üzerine un ilave edin ve güzelce kavrulana kadar karıştırın. Kavurma işlemi tamamlandıktan sonra tencereye kırmızı mercimek ve su da ilave edin.

Tuz, kırmızı toz biber ve diğer baharatlardan da isteğinize göre tencereye bu aşamada ekleyin. Erişteyi de ilave edin ancak karıştırmaya devam edin.

Aksi halde erişte hamurlaşıp tencerenin dibine yapışabilir. Son olarak sarımsağı da ekleyip tencerenin kapağını kapayın ve kaynamaya bırakın. Çorba piştikten sonra kızdırılmış tereyağı ve nane eşliğinde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!