Dondurmacılardaki gibi evde tam kıvamında Vanilyalı Dondurma yapmanın püf noktası!

Havalar iyice ısınmaya başladı! Türk mutfağındaki bazı malzemelerle tıpkı usta aşçılar gibi sizlerde dondurma yapabilirsiniz! Yeter ki bu aşçılık sırlarını bilin!

Dondurmacılardaki gibi evde tam kıvamında Vanilyalı Dondurma yapmanın püf noktası!

Havalar iyice ısınmaya başladı. Dondurma fiyatları ise cep yakıyor. Elektrik fiyatlarına gelen zam ve artan enflasyon çok sayıda ürününün zamlanmasına yol açtı. Bu yüzden bütçesini düşünenler dışarıdan pek fazla bir şey yememeye özen gösteriyorlar.

Ancak yaz aylarında dondurma en ucuz tatlılardan biri. Şimdilerde en ucuz tatlılardan dondurma bile cep yakmaya başlayınca herkes dondurmayı evde yapmanın yollarını arıyor.

Bu yüzden sizlerle evde dondurma yaparken bilmeniz gereken bazı püf noktaları paylaşacağız. Sizlere öncelikle dondurma tarifi için gerekli malzemelerin listesini vereceğiz. Sonrasında ise evde dondurma yapılışının tarifini paylaşacağız.

Püf noktalara uygun bir şekilde hareket ederseniz evde sizlerde harika ve lezzetli dondurmalar yapabilirsiniz.

Sadece bu püf noktalara dikkat edin! İşte evde dondurma yaparken bilmeniz gereken her şey!

Vanilyalı Dondurma Tarifi İçin Malzemeler


2 su bardağı kadar süt
1 tatlı kaşığı vanilya
4 yumurtanın sarısı
1 su bardağı kadar toz şeker
200 gr süt kreması


Vanilyalı Dondurma Yapılışı


Çelik tencereye 2 bardak süt koyun. Vanilyayı ekleyin ve orta ateşte karıştırın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve 15 dakika bekletin. Sütü süzgeçten ayrı bir kaba dökün. Sütü koyduğunuz tencereye 4 adet yumurta sarısı ve şekeri koyarak, el mikseri ile hızlıca biçimde çırpın. Yavaş yavaş ılık sütü yumurta içerisine dökün ve karıştırın. Tencereyi sıcak suyla dolu başka bir kaseye koyun ve sürekli karıştırarak benmari usulü pişirin. Bu aşamada kaynatmamaya dikkat edin. Kremsi hale gelene kadar 10-15 dakikayı geçmeyecek şekilde pişirin. Krema kaşığa yapışmaya başladığında ayrı bir kaseye dökün ve soğumaya bırakın. Kremsi ve pürüzsüz bir doku elde edebilmek için ara sıra karıştırın.

Ayrı bir kapta 200 gr kremayı hafifçe çırpın. Yavaş yavaş kremayı yedirerek dökün. Üzerini örtün ve donana kadar dondurucuda bırakın. Karışımı derin bir cam kaba koyun ve alüminyum folyo ile kapatın. 20 dakika daha dondurucuda bırakın. Karışım biraz toplanmaya başlayınca dondurucudan çıkarın ve mikserle birkaç saniye çırpın. Ardından alüminyum folyo ile kaplayın. Tekrar 20 dakika daha dondurucuda bırakın. Tekrar çıkarın ve bir mikser ile karıştırın. Dondurma kıvamına gelene kadar bu çırpma işlemini defalarca tekrarlayın. Hazırlanan dondurmayı alüminyum saklama kaplarına koyarak, sıkıca kapatın. Servis edilene kadar dondurucuda bekletin.

Vanilyalı Dondurma Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?


Sonhaber.in sitesinde dondurma yapımında kullanılacak bazı püf noktalar da paylaşıldı! İşte dondurma yaparken uygulamanız gereken o tarif sırları.

Tarifin aksine vanilya özü yerine hazır halde satılan ve her markette bulabileceğiniz vanilin de kullanabilirsiniz. Dondurucuya koyduğunuz dondurmayı her saat başı mutlaka çıkarın ve karıştırın. Bu şekilde daha lezzetli olacak ve istenilen kıvamı elde edebileceksiniz. Dilediğiniz takdirde renkli şekerler, çikolata ve meyve parçaları ekleyebilirsiniz.

Video olarak izleyin: Evde Tam Kıvamında Vanilyalı Dondurma Yapımı

İşte dondurma yapılışı bu kadar kolaydır mutlaka deneyin ve dondurma tarifini arkadaşlarınıza da önerin!