Denemesi bedava! Lokantalardaki kadar lezzetli olan patlıcan musakka tarifi

Dünya mutfağında ve Türk mutfağında Patlıcan geniş bir yer almaktadır. Patlıcan’ın lezzetini sevmeyen, yemek istemeyen belkide çok az kişi vardır dünya üzerinde de.

Denemesi bedava! Lokantalardaki kadar lezzetli olan patlıcan musakka tarifi

HABERFAVORİ.COM/ Çünkü, mutfağımızın her lezzetinde yada lezzetlerin yanında kullanmışızdır bu sebzeyi. Kışlık turşu olarak, sofralarımızı süsleyen yemek yanlarında meze olarak, ana yemek olarak, her şekilde bu lezzeti mutfağımızdan eksik etmemişizdir. Pantıcan Musakka’da tam bu enfes lezzetlerden birtanesi. Hem sağlıklı, hem doyurucu olan bu yemeği, keyifle yapmak isteyeceksiniz. Çocuklarınız dahi iştahla tüketmek isteyeceği bir lezzet. Eğer Patlıcan aşığı biriyseniz, ve mutfağınızda eksik etmediğiniz lezzetlerden biriyse; muhakkak bu tarifi denemeli ve bu enfes lezzetin tadına bakmalısınız.

Patlıcan Musakka Malzemeleri:

4 tane Orta Boy Patlıcan

Rendelenmiş(küçük doğranmış) 2 adet Domates

350 gr Kıyma

1 adet Kuru Soğan

1 bardak Sıcak Su

1 yarım çay bardağı Zeytinyağ( tercihen Ayçiçekte olabilir)

1 yemek kaşığı Salça

2 diş sarımsak

Tuz (Tercih miktarına göre)

Tercih edilirse, kimyon, karabiber, pul biber

Patlıcan Musakka’nın Hazırlanışı:

Patlıcanlar’ın Hazırlanışı: Patlıcanlarınız pijama(alacalı) şeklinde soyunuz. Soyduğunuz Patlıcanları yuvarlak şekilde dilimleyiniz. Derin bir kabın içerisine Tuzlu su hazırlayınız. Yuvarlak şekilde dilimlediğiniz patlıcanları, hazırladığınız Tuzlu suyun içerisine koyup, yarım saat bekletiniz. (Kararmasını engeller, acısını alır.

Sonra ocağınıza bir kızartma tavası yada düz bir tava yerleştiriniz. İçerisine sıvı yap dökünüz. Yarım saat Tuzlu suda beklettiğiniz patlıcan dilimlerinizi, kızdırdığınız yağ içerisinde kızartmaya başlayınız. Kızartılan patlıcanları , tezgahınızın üzerine serdiğiniz havlu peçetelerin üzerine koyunuz. (Yemeğin çok yağlı olmasını engeller, patlıcanların yağını çeker.)

Kıyma içi’nin Hazırlanışı: Uygun bir kızgın yağlı tava içerisine, 1 adet doğranmış kuru soğan ve 1-2 adet yeşil biberi ekleyiniz. Eklediğiniz soğan ve biberi hafif ısıda kavurmaya başlayınız. Kavurma işlemini bir süre sürdürdükten sonra, tavanın içerisine 350gr Kıyma’yı ekleyiniz. Eklediğiniz Kıyma ile birlikte tüm malzemeleri tavada kavurmaya devam ediniz.

Hafif kavurulmuş Kıyma’nın içerisine domates salçası ve domateslerinizi ekleyiniz. Sonrasında iç güzelce kavrulmaya başladığında, doğranmış 2 diş sarımsağı içerisine ilave ediniz, ardından baharatlarınızı ekleyiniz. Eklediğiniz domatesler suyunu çektiğinde bir çay bardağı sıcak suyu İç harcın içerisine ekleyip, suyunu çekmesini bekleyiniz. Bu şekilde malzemeler iç içe geçip, özümsenene kadar kavurma işlemine devam ediniz. Kavurma işlemi bittikten sonra İç Harcı bir kenara alabilirsiniz.

Tüm işlemler bittikten sonra derin bir tencere içerisine, yağını çekmiş olan patlıcan dilimlerini güzelce yerleştiriniz. (Düzgün ve sıralı yerleştirirseniz, İç harcın derinlere işlemesi daha kolay olur.) Tencerenin dibine yerleştirdiğiniz patlıcanların üzerine, hazırladığınız Kıyma İç Harcını bir kaşık yardımıyla ilave ediniz. Tamamen patlıcanların üzerini kaplayacak şekilde iç harcı koyunuz.

Yerleştirdiğiniz patlıcan ve kıyma içi’nin üzerine 1 Bardak sıcak Suyu yavaşça gezdiriniz. Orta ateşte yaklaşık 15 dakika kadar pişirmeye bırakınız. Piştikten sonra biraz dinlendirirseniz, tadı dahada özlenmiş olacaktır. Artık servis edebilirisiniz.

Patlıcan Musakka’nın Sunumu:

Düz bir servis tabağına bir spatula yardımıyla bir porsiyon patlıcan musakkanızı yerleştiriniz. Dilerseniz üzerine dere otu veya maydonoz ekleyebilirsiniz. (Dere otu tadını daha hoş bir şekle getirebilir). Sunum tabağınızın yanına dilimlenmiş domates ve bir kaşık yoğur koyduğunuzda enfes bir görüntü ve lezzet yakalayacaksınızdır.

Sade şekilde de yemeği tercih edebilirsiniz. Derin bir yemek tabağının içerisine bir spatula ya da kaşık yardımıyla Patlıcan Musakka’nızı koyunuz. Bu şekilde hem suyunu hemde yağını tabağa dağıtmamış olursunuz. Keyifle yapmanız ve lezzetle yemeniz dileğiyle. Afiyet Olsun.