Damak Çatlatıyor yok böyle bir lezzet bayram lokumu evde nasıl yapılır? İşte Lokum Tarifi

Bayram yaklaşıyor kollar sıvandı kimi baklava yapacak kimi tatlı kimi de lokum. Peki bayram lokumu evde nasıl yapılır?

Damak Çatlatıyor yok böyle bir lezzet bayram lokumu evde nasıl yapılır? İşte Lokum Tarifi

Kurban bayramı yaklaşırken sizlere harika bir bayram lokumu tarifi vereceğimiz geçtiğimiz Ramazan bayramında yapmıştım gelen misafirler çok sevmişti apartmanda kim var kim yok açıkçası dağıtmıştım bu bayramda yapmayı düşünüyorum

Sözü fazla uzatmadan tarifi vereyim

BAYRAM LOKUMU

Bayram Lokumu Tarifi İçin Malzemeler Neler?

  • 3 su bardağı ile su
  • 1 yemek kaşığı ile hibiskus (kuru)
  • 1 tane tarçın
  • 10 tane karanfil
  • 2 su bardağı ile toz şeker
  • 2 su bardağı ile buğday nişastası (1 su bardağı bulamak için)

Bayram Lokumu Tarifinin Püf Noktası Nedir?

Lokumu tabi farklı lezzetlerde güllü, limonlu, vişneli, çilekli, portakallı, karpuzlu vs. her türlü yaparak Hindistan cevizine de bulayabilirsiniz. Afiyet olsun.

Bayram Lokumu Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle 3 su bardağı suya, 1 yemek kaşığı ile hibiskus, 1 kabuk tarçın, 10 tane de karanfili alalım ve kaynatalım. İyi bir renk alana dek içindekiler süzelim, suya 2 su bardağı şeker dökelim ve 5 dakika kadar kaynatalım. Diğer taraftan 1 su bardağı ile nişastayı, 1 su bardağı su ile iyi bir şekilde eritelim. Kaynayan kırmızı şekerli suyu karıştıra karıştıra dökelim. Karıştırmayı hiç bırakmadan şeffaf bir renk alana dek yaklaşık 10 dakika pişirelim. Sonra su ile ıslattığımız borcam kabına 25-35 cm ölçülerimizi ona yakın bir kapta güzelce dökelim. Üstünü düzleyelim ve bolca nişasta ile kaplayalım ve dolapta yaklaşık 4 saat kadar soğutalım. Soğuduktan sonra bol nişasta döktüğümüz bir zemine borcamı ters çevirelim. Lokumun düşmesini sağlayalım ve kare kare keselim. Her yüzünü bol bir şekilde nişastaya bulayalım. Lokumumuz servise hazır. Herkese afiyet olsun!