Çok Kolay Çatal Kurabiye Tarifi

Lokum gibi ağızda dağılan lezzetli bir kurabiye tarifimiz var. Çatal kurabiye tarifini bir kez denedikten sonra artık vazgeçilmeziniz olacak.

Çok Kolay Çatal Kurabiye Tarifi

Kurabiyeler misafirler için en doğru ve en lezzetli seçenek oluyor. Vereceğimiz çatal kurabiye tarifi de misafirlerinizin çok seveceği lezzetli bir seçenek olacak. Sözü fazla uzatmadan tarifle ilgili bilgilere geçelim.

Malzemeler;

Bu lezzetli çatal kurabiyeler içine sadece üç malzeme girer ve muhtemelen bunları zaten evinizde bulundurmuşsunuzdur.

Tereyağı; Kremalı kurabiyeleri bu kadar lezzetli yapan sadeliğin bir parçası.

Şeker; Çok tatlı olmayan mükemmel çatal kurabiyeler için doğru miktar önemlidir.

Maya + kabartma tozu; Hamurun kabarması için önemlidir.

Çatal Kurabiye Hazırlanış;

Yaklaşık 5 dakika süren malzemelerinizi tamamladıktan sonra fırınlama kısmına başlayabilirsiniz. Bu aşamada sadece 15 dakikadır.

Siz farkına varmadan, çatal kurabiyeler sıcak ve hazır olacaktır. Hafif tatlı aroma havayı dolduracak ve aileniz neyin piştiğini görmek için mutfağa akın edecektir.

Fırınınızı 170 dereceye önceden ısıtın ve bir veya iki fırın tepsisini parşömen kâğıdı veya silikonlu bir fırın matı ile hizalayın.

Orta ila büyük bir kapta, 7 yemek kaşığı oda sıcaklığında yumuşatılmış tereyağını pürüzsüz ve kremsi olana kadar çırpın.

¼ bardak şeker ekleyin ve yumuşatılmış tereyağı ile tamamen birleşene kadar karıştırın.

Yarım su bardağı mayalı unu ilave edip, şeker ve tereyağı karışımını spatula ile karıştırın. Bu aşamada hamurunuz oldukça sert olacak, kalan unu yavaş yavaş ekleyin. Hepsine ihtiyacınız olmayabilir, bu yüzden hepsini bir anda atmayın.

Hamuru ceviz büyüklüğünde 16 küçük topa şeklinde bölün ve pürüzsüz, yuvarlak olana kadar elinizde yuvarlayın.

Islak (sulu) bir yemek çatalı kullanın ve yaklaşık yarısına kadar bastırmak için her bir hamur topunun üzerine baskı yapın. Her hamur topu için bu işlemi tekrarlayın.

Çatallı kurabiyeleri 170 derece sıcaklıkta 15-18 dakika veya kurabiyelerin alt kısmında miktar açık kahverengi olana kadar pişirin.

Hazır olduğunda çatal kurabiyeler fırından çıkarılabilir ve fırın tepsisinde 2-3 dakika soğumaya bırakılır, ardından tamamen soğuması için bir soğutma rafına aktarın. Sonra yemeye başlayabilirsiniz.